Cele mai frumoase pieţe de Crăciun din Europa. Care sunt oraşele preferate de turişti pentru excursiile de final de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viena se află în topul destinaţiilor preferate de turişti de Crăciun FOTO Wikipedia
Viena se află în topul destinaţiilor preferate de turişti de Crăciun FOTO Wikipedia

Viena, Koln, Strasbourg, Praga şi multe alte oraşe din Europa se transformă în perioada sărbătorilor de iarnă în tărâmuri de poveste, graţie pieţelor de Crăciun care atrag anual milioane de vizitatori.

Pieţele de Crăciun sunt tărâmuri de basm în care, cu mic cu mare, toţii vizitatorii descoperă magia celei mai frumoase sărbători de iarnă. Mari capitale europene, dar şi oraşe mici, încărcate de istorie se transformă în luna decembrie în oraşe de poveste cu pieţe de Crăciun care oferă o atmosferă unică de bucurie şi sărbătoare. Tradiţia pieţelor de Crăciun datează de sute de ani. Se spune că primele pieţe de Crăciun au apărut la Viena, în anul 1294. De atunci, amenajarea pieţelor de sărbătoare s-a întins în întreaga lume. 

În cele mai multe dintre oraşele cu tradiţie în amenajarea pieţelor de Crăciun startul sărbătorii se dă la 1 decembrie. Sunt însă şi oraşe unde spiritul de sărbătoare demarează deja la jumătatea lunii noiembrie.

Publicaţia online europeanbestdestinations.com a realizat un top al celor mai frumoase pieţe de Crăciun din Europa, în care se regăsesc atât capitale europene, cât şi oraşe mai mici, dar cu tradiţie în amenajarea unora dintre cele mai frumoase pieţe din lume.

În capitala Austriei, începând cu jumătatea lunii noiembrie, cele mai frumoase locuri din oraş se tranformă în pieţe magice scăldate în mirosul prăjiturilor de Crăciun şi în aroma tradiţionalului punci. Unul dintre cele mai mari târfuri din Viena este  ”Visul Crăciunului din Piaţa de Crăciun”, la intrarea în Piaţa Primăriei (Rathausplatz). Aici se întind, anual, aproximativ  150 de standuri  comerciale cu cadouri pentru Crăciun, decoraţiuni pentru brad, obiecte de artizanat, delicii culinare, dulciuri şi băuturi calde.  O altă piaţă cu tradiţie din Viena este Satul de Crăciun de pe Maria-Theresien-Platz, situat între Muzeul de Istoria Artei şi Muzeul de Istorie Naturală. Aproximativ 70 de standuri cu obiecte tradiţionale  îşi întâmpină vizitatorii care se lasă purtaţi în atmosfera de basm a Crăciunului. 

Printre cele mai frumoase târguri se numără şi cel amenajat în  faţa Palatului Schönbrunn . Sunt nelipsite şi aici cadourile, obiectele tradiţionale, decoraţiunile de Crăciun.


Vizitatorii târgurilor din Viena găsesc acelaşi spirit de sărbătoare şi la târgul de Crăciun de la Stephansplatz, amenajat lângă  Catedrala Sf. Ştefan oferă produse de calitate din Austria. Pieţe mici de Crăciun întâmpină vizitatorii la Viena, la aproape orice colţ de stradă în centrul istoric al oraşului. După Crăciun, majoritatea târgurilor se transformă în Târguri de Anul Noi.

image

Pe lista celor mai frumoase pieţe de Crăciun, se regăseşte şi piaţa din Praga. Târgul se numeşte „Winter Wonderland”,  iar în limba cehă „Vanochi trh”. Este unul dintre cele mai lungi târguri din Europa, pentru ca se încheie după Anul Nou. Toate standurile care formează piaţa se întind în Piaţa Oraşului Vechi.

praga

Pe lista pieţelor magice de Crăciun se află şi Târgul din Colmar, un orăşel situat între Germania şi Elveţia. În centrul istoric al oraşului sunt amenajate anual, în decembrie mai multe pieţe, una dintre acestea fiind dedicată exclusiv copiilor.


Oraşul Koln din Germania găzduieşte una dintre cele mai frumoase pieţe de Crăciun din Europa. În tot oraşul sunt amenajate 7 pieţe care atrag anual peste 2 milioane de turişti. Cele mai renumite pieţe din Koln sunt cea de la Catedrala din Koln, cea din Piata Veche (Alter Markt) şi cea din Piaţa Rudolf (Rudolfplatz).


Bruges (Belgia) este un alt oraş care se transformă într-un târm de basm în perioada sărbătorilor.  Cea mai mare piaţă de Crăciun se amenajează în centrul oraşului şi abundă în standuri cu ciocolată.


Strasbourgul este un alt oraş de pe lista celor mai frumoase pieţe de Crăciun. Prima piaţă de Crăciun din Strasbourg a fost amenajată în 157 sub numele de "Christkindelsmärik" (piaţă a Pruncului Iisus).

colmar
image
bruges
image
roma

În topul pieţelor de Crăciun se regăseşte şi cea din Roma. Cel mai mare târg de Crăciun din Roma se numeşte Mercatini de Natale di Roma şi se desfăşoară în Piazza Navona,  în jurul celor trei faimoase fântâni : Fontana dei Quattro Fiumi, Fontana del Moro şi Fontana del Neptuno.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite