Cea mai mică medie cu care un elev din Teleorman intră la liceu-2,32

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Teleorman au medii de admitere la liceu mai mici de 5.00.  Aceştia îşi vor găsi şi ei loc la liceu, în condiţiile în care numărul locurilor disponibile în clasa a IX-a , pentru anul şcolar 2014-2015, este mai mare decât numărul absolvenţilor de clasa a VIII-a. La liceu vor intra şi cei care nu au susţinut Evaluarea Naţională, pe locurile de la învăţământul profesional de trei ani.

Toţi absolvenţii de clasa a VIII-a din Teleorman au şanse să intre la liceu, indiferent cât au luat la Evaluarea Naţională . La liceu au dreptul că intre şi cei care nu au dat testarea.Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, numărul locurilor disponibile în clasa a IX-a de liceu pentru următorul an şcolar este de 3388. 3136 de locuri sunt disponibile la cursurile de zi din cele 21 de licee din judeţ. 196 sunt locuri la seral şi 56 la frecvenţă redusă.

Sute de candidaţi cu medii sub 5.00

Numărul absolvenţilor care au susţinut examenul de Evaluare şi intră acum în cursa admiterii este de 2923. Peste 500 de absolvenţi de clasa a VIII-a, dintre cei care au susţinut examenul de Evaluare Naţională, au medii de admitere mai mici de 5.00.

41 de absolvenţi intră în cursa pentru admitere cu medii cuprinse între 2,32 şi 2, 99. Alţi 150 de absolvenţi au medii cuprinse între 3,00 şi 3,99. Peste 300 de candidaţi au medii de admitere cuprinse între 4.00-4.99.

Cei care au astfel de medii, sunt candidaţii cu cele mai mici note la Evaluarea Naţională. 

Medii de 1.00 la Evaluarea Naţională

Peste 50 de absolvenţi teleormăneni care au susţinut testarea au luat note de 1.00, atât la Limba Română, cât şi la Matematică, ei alegându-se în final cu medii de 1.00 la Evaluare. Majoritatea au fost ”salvaţi” de mediile din anii de studiu (peste 6.00) , reuşind în urma algoritmului de calcul să aibă o medie de admitere mai mare de 2.00.

Cea mai mică medie de admitere la liceu din Teleorman este de 2, 32. Ea aparţine unui absolvent din Videle care a luat la Evaluarea Naţională 1.00 la Matematică şi 1,05 la Limba Română. Cu media 1,02 la Evaluarea Naţională şi media generală din anii de gimnaziu-6,24, absolventul intră în cursa admiterii cu 2,32, având şanse să ocupe un loc în clasa a IX-a.

La şcolile profesionale intră şi cei care nu au dat Evaluarea

Nu doar cei care au trecut prin emoţiile examenului de Evaluare Naţională intră la liceu. Metodologia admiterii dă drept de intrare în clasa a IX-a şi celor care nu au susţinut testarea. Ei îşi pot găsi loc în învăţământul profesional de trei ani.” Pot participa la admitere şi elevii care nu au participat la examenul de Evaluare Naţională, la aceştia media de admitere calculându-se: un sfert media de absolvire care se adună cu de trei ori media de la Evaluare fiind considerată 1.00 şi împărţind la 4.00”, a precizat Narciza Niţu, preşedinta Comisiei Judeţeane de Evaluare Naţională, inspector şcolar la ISJ Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite