Caz de infecţie cu virusul West Nile la Videle. Tânără de 29 de ani a fost internată la Spitalul Victor Babeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar, a fost înregistrat în judeţul Teleorman, la Videle.

Laboratorul pentru analize al Institutului Cantacuzino a confirmat un caz de infectare cu virusul West Nile în Teleorman. Este vorba despre o tânără în vârstă de 29 de ani, de la Centrul pentru persoane cu handicap de la Videle, centru aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Tânăra este, în prezent, internată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Un alt caz de infecţie cu virusul West Nile a fost confirmat în comuna Dobroteşti. Bărbatul în vârstă de 66 de ani, în cazul căruia analizele au confirmat prezenţa virusului  era în trecere prin judeţ, având domiciliul în Bucureşti, cazul fiind astfel gestionat de DSP Bucureşti.

După confirmarea existenţei virusului West Nile în judeţ, Centrul de transfuzie sanguină a fost notificat de DSP Teleorman să sisteze transfuziile în cele două localităţi pentru o perioadă de o lună de zile.

Reprezentanţii DSP Teleorman recomandă o serie de măsuri pentru prevenirea altor cazuri de infecţie cu virusul West Nile. În acest sens, autorităţile administraţiei publice locale din comune, oraşe şi municipii trebuie să aplice ferm şi eficace măsurile pentru combaterea de ţânţari din zone cu lacuri, bălţi şi zone cu risc (în zonele rurale) şi asanarea subsolurilor inundate, dezinsecţia zonelor cu parcuri şi spaţii verzi în localităţile urbane.

 DSP Teleorman recomandă, de asemenea,  curăţarea locurilor unde cresc şi se înmulţesc ţânţarii prin golirea/schimbarea frecventă a apei care stă în vase cu flori, butoaie şi alte recipiente din jurul locuinţelor, utilizarea de substanţe adecvate pentru protecţia împotriva ţânţarilor, utilizarea plasei pentru ţânţari, precum şi a hainelor cu mânecă lungă şi a pantalonilor lungi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite