Camera de Corpuri Delicte prezentată reporterilor ADS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Barcan, tehnicianul criminalist ne-a arătat două cuţite, folosite la un omor
Petre Barcan, tehnicianul criminalist ne-a arătat două cuţite, folosite la un omor

  Cu ocazia Zilei Uşilor Deschise, care s-a organizat astăzi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, reporterii Adevărul de Seară au vizitat Camera de Corpuri Delicte, unde procurorii ţin obiectele ridicate de la locul infracţiunilor.

  Tehnicianul criminalist Petre Barcan a fost cel care a prezentat încăperea cu probele, unde fiecare obiect avea o etichetă cu numărul dosarului şi alte elemente de identificare, toate fiind sigilate şi păstrate exact aşa cum au fost găsite.  De asemenea, acesta a făcut o scurtă prezentare a trusei criminalistice.
  Două cuţite de bucătărie – arma unui omor
La ultimul caz de omor, din data de 4 octombrie 2010, procurorul criminalist Traian Nedelcuţă a găsit la locul crimei, două cuţite de bucătărie care sunt păstrate în Camera de Corpuri Delicte. „Aceste două cuţite le-a găsit şi ridicat din încăperea unde a fost comis ultimul omor, în Alexandria. Deocamdată facem expertize pentru a vedea care dintre cele două a fost folosit la comiterea omorului, iar după ce le vom prezenta instanţei, acestea vor  rămâne la instanţă”, a spus procurorul Nedelcuţă. În acest caz, este vorba de un bărbat din Alexandria, care şi-a înjunghiat amicul cu care bea aproape în fiecare seară. Bărbatul acuzat de omor, Marian Stocaru şi-a înjughiat astfel de trei ori prietenul, care a decedat pe loc. „Nu a recunoscut fapta, pentru că nu îşi mai aminteşte nimic. Instanţa de judecată a dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile, chiar a doua zi de la comiterea faptei”, a mai spus Nedelcuţă.
De Ziua Uşilor Deschise, manifestare organizată de „Ziua Europeană a Justiţiei Civile”, purtătoarea de cuvânt a instituţiei, procuror Ecaterina Cocuţa Ruscu aştepta grupuri de elevi, de la unităţile de învăţământ din oraş, pentru a le prezenta sediul parchetului şi activităţile pe care le desfăşoară procurorii. Mai mult, acesta a realizat pliante cu termeni juridici, care erau acordate copiilor.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite