Câinii poliţişti, mai ageri decât agenţii de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii poliţişti sunt antrenaţi pentru misiuni deosebite foto: Claudiu Dumitrache
Câinii poliţişti sunt antrenaţi pentru misiuni deosebite foto: Claudiu Dumitrache

Câinii nu doar animale de companie, unii sunt capabili să îndeplinească anumite sarcini care le conferă multa responsabilitate. Cu ajutorul unui câine poliţist, un spărgător de biserci a ajuns în spatele gratiilor, iar până să fie judecat în cer, va primi, pe pământ, pedeapsă de la judecătorii teleormăneni.

Un spărgător de biserici a fost prins cu ajutorului unui câine poliţist. Cea mai recentă reuşită a lui Mabak a avut loc la finalul săptămânii trecute, când a luat urma unui spărgător de biserici.

Poliţiştii din comuna Frumoasa au fost sesizaţi cu privire la sustragerea de bunuri din incinta bisericii din satul Păuleasca. S-a stabilit că suspecţii au pătruns prin efracţie în clopotniţa bisericii de unde au sustras bunuri, prejudiciul fiind de 5.000 lei.

Poliţiştii au folosit la cercetare câinele de urmă, Mabak, de la Poliţia oraşului Zimnicea, care a prelucrat urma de miros şi i-a condus pe poliţişti la domiciliul lui M. Marin de 58 ani din comuna Frumoasa, sat Păuleasca, identificat ca suspect de sustragerea bunurilor respective.

Prejudiciul a fost recuperat, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal.

Un câine poliţist, dresat să depisteze droguri, ţigări sau alte substanţe interzise poate să valoreze şi 50.000 de euro. Pregătirea acestora durează, uneori, ani întregi, însă după ce au absolvit cu brio dresajul, câinii devin parteneri de încredere. Aceştia sunt adoptaţi de familiile poliţiştilor, care merg cu ei în concediu şi îi tratează, în afara orelor de program, ca pe orice ”câine familist”. Când ”ies la pensie” aceştia rămân, în cele mai multe cazuri, tot în grija poliţistului care i-a fost partener cât timp a fost în activitate.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite