Boxul teleormănean e KO, dar avem campioni naţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Loredana poartă cu mândrie mănuşile de box într-un judeţ în care boxează de una singură foto: Claudiu Dumitrache
Loredana poartă cu mândrie mănuşile de box într-un judeţ în care boxează de una singură foto: Claudiu Dumitrache

Singurul pugilist din Teleorman este dublu vicecampion naţional. Dana Loredana Mirea este o elevă de doar 17 ani, dar se comportă altfel faţă de fetele de vârsta ei. În timp ce prietenele sunt în cluburi şi se distrează, ea este la sală unde loveşte cu pumnii sacul de box.

Dana Loredana Mirea se mândreşte cu performanţele obţinute la nivel naţional în urma practicării boxului, un sport care, în judeţul Teleorman este pe cale de dispariţie.

Mica noastră campioană provine dintr-o familie cu opt fraţi, ai căror părinţi nu au nici măcar un loc de muncă. Spune că totul a pornit dintr-o joacă şi boxează din pasiune. Conştientă de puterea pumnilor, Loredana spune că nu s-ar folosit de acest sport pentru a se răzbuna, dar dacă este nevoie va boxa pentru a-şi apăra fraţii mai mici.

Cel care s-a ocupat de pregătirea Loredanei este George Cârstică, fost campion naţional la box şi fost coleg de cameră cu Lucian Bute, la Galaţi.

Colaborarea cu Loredana a început în urmă cu cinci ani de zile. În timpul onor antrenamente am văzut o fetiţă timidă care mă privea. Mai în glumă, mai în serios am invitat-o să încerce, dar fără prea mari speranţe. Sincer să fiu nici nu vroiam să mă implic să antrenez o fată însă pe parcurs mi-am dat seama de calităţile sale şi mi-am schimbat brusc optica”, spune antrenorul Cârstică.

Antrenamentele, munca şi perseverenţa au dat şi roade. În anul 2010 a obţinut prima sa medalie de vice-campion naţional. Un an mai târziu a câştigat acelaşi titlu, iar în 2012 s-a mulţumit ”doar” cu obţinerea Cupei României la Box. În urmă cu o săptămână a câştigat locul II la Campionatul Naţional de box pentru tineret, titlul fiind semnat i înmânat de Leonard Doroftei.

Pe aceeaşi temă:

Bistriţencele au adus acasă 11 medalii de la Campionatul Naţional de box feminin

Ronald Gavril a câştigat un nou meci la profesionişti

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite