Bătaie cu săbii şi topoare la Drăgăneşti Vlaşca Clanul ” Damian” a fost la un pas să linşeze un bărbat care datora bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scandal sângeros s-a declanşat, astăzi, în localitatea Drăgăneşti Vlaşca. Protagoniştii scenelor  de groază au fost  mai mulţi membri ai comunităţii de romi din sat. În urma altercaţiei care ar fi pornit, se pare,  de la neplata unei datorii, cel care avea de dat bani a ajuns la spital cu numeroase răni provocate de sabie. Bărbatul a fost la un pas de a fi linşat de rivali.

Din spusele apropiaţilor, Costel Bogatu de 31 de ani ar fi datorat membrilor unui clan de romi din localitate, cunoscut drept clanul ”Damian”, o sumă de bani pe care o împrumutase cu ceva timp în urmă. Deşi acesta s-ar fi înţeles aseară cu cei cărora le datora bani, asupra restituirii datoriei, cei din urmă nu ar mai fi ţinut cont de înţelegere şi astăzi l-au atacat pe datornic cu săbii şi topoare, într-un magazin din localitate

”Aseară s-au împăcat şi dimineaţă au tăbărât pe Costel înăuntru, să-l omoare. L-au lovit şi pe băiatul ăla Marius, a mai tăiat unul la mână, şi pe mine, cu sabia. Deci am intrat acolo, dacă nu eram eu care m-am băgat între ei, îl omorau. Sunt nişte criminali. Nişte oameni care vor să distrugă satul ăsta. Eu nu vreau decât să  plece de aici, din sat” a spus Ion Stoian, un martor la scandal.

Potrivit declaraţiilor martorilor , datornicul a fost atacat, pe neaşteptat, de clanul rival cu topoare şi săbii chiar în faţa unui magazin. ”Eram aici cu vărul meu şi au venit cu săbiile şi topoarele pe noi când beam o cafea aici. Am văzut o maşină din partea aia, o maşină din partea aia, 4-5 maşini, s-au dat jos 20 de persoane cu săbii, pisoale şi s-au pus pe noi. Mi-au dat pe umăr, pe cap, pe cot, dacă nu puneam mâna mă omorau. Pe vărul meu l-au prins înăuntru aici, a intrat peste el, au spart tot, l-au tăiat la cap, la gât, în ultimul hal”, a declarat Marius Bogatu, vărul victimei.

În urma altercaţiei, bărbatul de 31 de ani a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria pentru a primi îngrijiri medicale.

”Am primit în UPU un pacient dintr-o agresiune fizică, cu două plăgi la nivelul scalpului şi cu multiple contuzii la nivelul membrelor superioare. În urma investigaţiilor efectuate, pacientul nu are mai mult decât cele 2 plăgi care au fost îngrijite, rămâne să se decidă dacă va rămâne sub observaţie chirurgicală sau va merge acasă”, a declarat medicul specialist Cătălin Dumitraşcu.

Dosare penale pentru bătăuşi

Pentru stingerea scandalului de la Drăgăneşti Vlaşca a fost necesară intervenţia poliţiştilor din cadrul IPJ Teleorman precum şi a jandarmilor. Scandalagii s-au ales cu dosare penale

”În cauză au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi în continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea gradului de vinovăţie a fiecăruia dintre persoanel implicate precum şi la datele exacte despre cum s-a produs evenimentul ”, a spus Teodora Dragole, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite