Autorităţile se mobilizează pentru Cod galben de vremea rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cod galben vreme rea

Judeţul Teleorman intră sub atenţionare meteo de vremea rea, începând de mâine. Măsurile care se impun pentru evitarea problemelor pe care le-ar putea crea condiţiile meteo extreme au fost discutate în cadrul videoconferinţei convocată de MAI.

Vicepremierul Gabriel Oprea a convocat, astăzi, o videoconferinţă cu  prefecţii şi şefii structurilor pentru situaţii de urgenţă din  judeţele aflate sub atenţionare meteo de vremea rea. 

ANM a emis o atenţionare meteo provind instalarea de cod galben de ninsori şi precipitaţii, începând de vineri, 6 martie  ora 16.00, până sâmbătă, 7 martie, ora 16.00. Atenţionarea ANM vizează 34 de judeţe.  

Potrivit ANM, în intervalul menţionat vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare în toate zonele montane, în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în sudul Banatului. În restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte. ”Cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp în regiunile sudice, estice şi centrale. La munte, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze ce vor depăşi 50 km/h, mai ales în sud. La munte vor fi rafale de peste 70 km/h, viscolind şi spulberând zăpada”, se arată în atenţionarea ANM.

 Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca structurile pentru situaţii de urgenţă din judeţele aflate sub atenţionare de Cod Galben să fie pregătite pentru a intra în faza de mobilizare pentru intervenţiile care privesc ajutorarea comunităţilor şi gestionarea urgenţelor medicale. 

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi autorităţile locale vor activa planurile de intervenţie pentru prevenirea apariţiei unor situaţii de urgenţă, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice. 

Probleme cu energia electrică în mai multe comune din judeţ

Teleormanul este unul dintre judeţele care va intra, de mâine sub cod galben de vreme rea. Vântul  care a crescut în intensitate în ultimele ore a creat deja probleme în mai multe comune din judeţ.  ” La Măldăeni elergia electrică a fost redată astăzi la ora 14.00, Am mai avut probleme pe zona Roşiorii de Vede şi Lisa, dar s-au rezolvat”, a spus prefectul de Teleorman, Daniela Carmen Dan.

Potrivit prefectului judeţului Teleorman, de mâine, autorităţile vor intra în stare de permanenţă : ”Avem echipamentele în baze şi stocurile necesare . Nu anticipiez să avem probleme. Sunt anunţate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi de mâine intrăm în stare de permanenţă”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite