Aurel Chivu, adjunctul ISU Teleorman a fost pus sub control judiciar. Alţi trei angajaţi ai unităţii acuzaţi de abuz în serviciu şi fals intelectual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurel Chivu, adjunctul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman şi alţi trei angajaţi au fost puşi sub control judiciar , la cererea DNA. Angajaţii ISU din Teleorman sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au reţinut ieri, pentru 24 de ore, doi administratori de firmă . Tot la cererea DNA, patru angajaţi ai ISU Teleorman au fost puşi sub control judiciar. Cei şase se aflau în vizorul anchetatorilor DNA încă de anul trecut când procurorii au efectuat percheziţii la sediu ISU Teleorman, în septembrie 2014.

Potrivit DNA, colonel în rezervă GRAURE PETRE, fost ofiţer la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”A.D. Ghica” Teleorman şi administrator al unei societăţi comerciale cu profil “furnizare servicii formare profesională”  este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (şapte infracţiuni) ,fals material în înscrisuri oficiale,( şase infracţiuni), fals intelectual, în formă continuată, fiecare cu câte două acte materiale, (şapte infracţiuni),fals intelectual, (121 infracţiuni) şi uz de fals, în formă continuată,( şapte infracţiuni din care o infracţiune cu şase acte materiale şi şase infracţiuni cu câte şapte acte materiale) .

JANTEA DOINA, administrator al unei societăţi comerciale cu profil „furnizare servicii formare profesională” este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (şapte infracţiuni), fals intelectual, (121 de infracţiuni)”.

Colonelul MÎRLOGEANU REMUS, prim-adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”A.D. Ghica” Teleorman este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (trei infracţiuni),fals intelectual, în formă continuată,( trei infracţiuni fiecare cu câte cinci acte materiale),fals intelectual, (34 infracţiuni), uz de fals, în formă continuată,( trei infracţiuni fiecare cu câte cinci acte materiale) .

Adjunct al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”A.D. Ghica” Teleorman, colonel Aurel Chivu este suspectat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,( patru infracţiuni),fals intelectual, în formă continuată, (patru infracţiuni din care o infracţiune cu patru acte materiale şi trei infracţiuni cu câte cinci acte materiale),fals intelectual, ( 72 de infracţiuni),uz de fals, în formă continuată, (patru infracţiuni din care o infracţiune cu patru acte materiale şi trei infracţiuni cu câte cinci acte materiale). 

Lt. col. HAMPU VASILICĂ, şef Centru Operaţional în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”A.D. Ghica” Teleorman este acuzat de  săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (patru infracţiuni), fals intelectual, în formă continuată, (patru infracţiuni, fiecare cu câte cinci acte materiale), fals intelectual, (15 infracţiuni), uz de fals, în formă continuată, (patru infracţiuni, fiecare cu câte cinci acte materiale. 

Plt. adj. şef ION ALEXANDRU, subofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”A.D. Ghica” Teleorman este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de:abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, (trei infracţiuni),fals intelectual, în formă continuată, (trei infracţiuni din care o infracţiune cu patru acte materiale şi două infracţiuni cu câte cinci acte materiale), uz de fals, în formă continuată, (trei infracţiuni din care o infracţiune cu patru acte materiale şi două infracţiuni cu câte cinci acte materiale). 

Cursuri false PSI

Potrivit DNA, ”În perioada februarie - august 2014, inculpaţii Graure Petre şi Jantea Doina, în calitate de administratori ai celor două societăţi comerciale, au organizat un număr de şapte cursuri de formare profesională cu 120 cursanţi, în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor, cărora la final li s-au eliberat certificate de absolvire. Examinarea acestor persoane trebuia realizată de inculpaţii Mîrlogeanu Remus, Chivu Aurel, Ion Alexandru şi Hampu Vasilică, desemnaţi în acest sens de către comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de către conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”A.D. Ghica”.În realitate, niciunul dintre cursanţi nu a efectuat vreo oră din cele 118 prevăzute în programa pentru pregătirea teoretică şi practică. De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate înscrisurile prevăzute de lege a se întocmi pentru organizarea şi desfăşurarea cursurilor şi examinărilor fiind false.Prejudiciul estimat pentru perioada arătată se ridică la aproximativ 70.000 lei, constând în sumele de bani achitate de către cursanţi, singurul scop al inculpaţilor fiind acela de a obţine beneficii materiale pentru sine.Inculpaţii Graure Petre şi Jantea Doina să fie prezentaţi, la data de 6 mai 2015, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”.

Sub control judiciar

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Mîrlogeanu Remus, Chivu Aurel, Ion Alexandru şi Hampu Vasilică trebuie să respecte următoarele obligaţii:  să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat,  să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei,  să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare, să nu se apropie de inculpaţii expres menţionaţi în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

În acelaşi comunicat DNA se mai arată că ”Inculpaţilor Mîrlogeanu Remus, Chivu Aurel, Ion Alexandru şi Hampu Vasilică li se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”.

Inculpaţii Graure Petre şi Jantea Doina vor fi prezentaţi, astăzi, 06 mai 2015, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite