Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman vor lucra de sărbători pentru dezinfecţia fântânilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valul de inundaţii a trecut, dar pentru angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman greul abia acum începe. În condiţiile în care în judeţ sunt peste 3000 de fântâni afectate de inundaţii, salariaţii DSP care vor participa la activitatea de dezinfecţie îşi vor sacrifica sărbătorile şi zilele libere pentru rezolvarea problemei.

De la începutul acestui an, la fiecare dintre cele şase valuri de inundaţii care au lovit judeţul, angajaţii DSP au muncit timp de o lună, după viituri, la dezinfecţia fântânilor şi efectuarea de probe de laborator.

Mai mult decât atât , instituţia suportă costurile operaţiunilor. ”Toţi banii pe care i-am avut pentru dotări, i-am dirijat  la inundaţii. Nu ştiu cine îşi lua banii proprii ca să îi dirijeze în interesul cetăţenilor. Banii cu care acţionăm acum nu sunt de la minister , pentru că nici ministerul nu mai are de unde să dea fiind sfârşit de an. Atunci am găsit o soluţie de avarie: banii pentru care am muncit şi trebuia să ne dotăm ca Direcţie îi folosim pentru cetăţeni”, a spus directorul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman, Mioara Comana.

Deşi legislaţia prevede faptul că primăriile ar trebui să acopere costurile de dezinfecţie, în Teleorman, resursele necesare n-au fost alocate de nicio autoritate locală.

”În Strategia Generală de Management a Riscului de Inundaţiii pe termen mediu şi lung se spune foarte clar că primarii trebuie să aibă bani în buget pentru dezinfectant. Noi nu trebuia decât să acordăm consultanţă şi apoi probele de laborator. O simplă probă de laborator de apă costă 2 milioane de lei vechi. Niciun primar nu are banii necesari prevăzuţi în buget. De asta am ajuns în situaţia în care DSP ul a renunţat la banii lui” a mai spus Mioara Comana.

Până când problema  fântânilor afectate de inundaţii în 40 de localităţi se va rezolva, angajaţii DSP vor lucra zilnic, inclusiv în zilele de sărbătoare.

                              

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite