Alexandria: Copil înecat în bazinele de la ICMT!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Un copil de opt ani a murit aseară înecat în bazinele de la fosta fabrică ICMT şi un altul de nouă ani se află în stare critică la spital.

  Claudiu D., împreună cu amicul său Claudiu M. au mers ieri după amiază la scăldat în bazinele de la fosta frabrică ICMT din Alexandria. După ore bune, văzând că nu se mai întorc, un alt copil a mers să vadă ce s-a întâmplat cu ei. Aşa a fost găsit Claudiu de nouă ani, care plutea pe apă. Băiatul a alertat oamenii de pe strada Fabricii, care au venit şi l-au scos din apă.

image

„În jurul orei 18.30, am fost alertaţi printr-un apel la 112 că doi copii s-au înecat în bazinele unei fabrici dezafectate din oraş. Când au ajuns pompierii la faţa locului unul dintre minori, Claudiu D., de 9 ani se afla pe marginea bazinului, iar medicii de pe ambulanţă îi acordau primul ajutor. Martorii spuneau că au fost doi copii la scăldat, iar cel de-al doilea se afla încă în apă. Pe marginea bazinului existau două perechi de încălcăţinte, semn că au fost două persoane. S-a intervenit imediat cu barca pneumatică”, ne-a spus Gelu Dragomir, purtător de cuvânt al ISU Teleorman.

11 subofiţeri şi doi ofiţeri, coordonaţi de col. Costel Paţe au făcut tot posibilul să găsească copilul, intervenţia fiind îngreunată de faptul că în bazin erau gunoaie, fiare, sârme.

image

„În timp ce colegii mei căutau trupul băiatului, la faţa locului s-a deplasat o autospecială cu motopompă pentru a evacua apa din bazinul care avea o adâncime de 5 metri, apa având circa 3-4 metri. După aproximativ trei ore de căutări, a fost găsit şi cel de-al doilea copil”, a mai spus Gelu Dragomir. Medicii spun că băiatul de 9 ani, care este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria se află într-o stare foarte gravă.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite