Alexăndrenii s-au lăsat greu convinşi să doneze!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strângere de produse alimentare pentru copiii de la Centrul Incluziv Alexandria
Strângere de produse alimentare pentru copiii de la Centrul Incluziv Alexandria

Tinerii alexăndreni de la Rotaract au strâns astăzi donaţii pentru copiii de la Centrul  de Educaţie Incluzivă din oraş.Ei au stat toată ziua în patru magazine din oraş şi au încercat să convingă alexăndrenii să doneze din coşurile lor, alimente pentru copiii aflaţi în dificultate.

Acţiunea desfăşurată astăzi de cei 16 tineri din organizaţia Rotaract, parte a Clubului Rotary Alexandria, s-a numit „Astăzi, tu dăruieşti!” şi s-a desfăşurat în paralel în alte 17 oraşe din ţară. „Este pentru al treilea an când Rotaract organizează această acţiune, dar este pentru prima dată când se face şi în Alexandria. Ne-a gândit să apelăm la bunăvoinţa oamenilor şi să îi rugăm să doneze alimente pentru copiii de la Centrul de Educaţie Incluzivă Alexandria”, ne-a spus Crina Olteanu, preşedintele Rotaract Alexandria, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Al. D. Ghica”. Crina, împreună cu Dan Vârban, un alt membru Rotaract, s-au postat azi-dimineaţa în supermarket-ul Vâjâială şi au împărţit pliante cu informaţii despre campanie. Încercarea lor de a strânge alimente pentru copii nu a fost deloc uşoară. Foarte mulţi dintre alexăndrenii veniţi la cumpărături s-au arătat fie prea grăbiţi, fie indiferenţi la rugămintea tinerilor. „Mă scuzaţi, mă grăbesc!” sau „Nu mă interesează!” au fost răspunsurile date de zeci de cumpărători celor doi tineri de la Rotaract. Unul din zece cumpărători s-a oprit totuşi să afle ce aveau de spus tinerii şi să doneze un aliment pentru copiii nevoiaşi, la ieşirea din magazin. Maria Moroianu, o pensionară de 62 de ani, a donat un kilogram de zahăr. „Mi se pare o iniţiativă foarte frumosă. Este bine să dăruieşti celor mai săraci. Nici noi nu suntem bogaţi, dar un kilogram de zahăr putem să dăm. Din păcate, noi pensionari, cei care avem puţin, ne gândim să dăruim. Cei cu bani sunt mai indiferenţi”, ne-a spus pensionara. Nici Izabela Rădulescu, o alexăndreancă de 45 de ani, nu a rămas indiferentă la campania tinerilor, lăsând la ieşirea din magazin, un pachet de biscuiţi pentru copiii de la centru.
O altă pensionară şi-a „rupt” din coşul ei, două conserve de pateu pentru a face o donaţie copiiilor de la centru: „Să aibă şi copiii ăia ce mânca. Aş vrea să dau mai mult, dar am o pensie de 600 de lei şi nu îmi permit decât atât”, ne-a spus aceasta.
Câteva pachete de biscuiţi, câteva plicuri de budincă pachete de napolitane şi biscuiţi, ciocolată, două kilograme de zahăr şi mălai au reuşit să strângă în doar într-o oră cei doi tineri de la Rotaract Alexandria.

Acţiunea continuă şi mâine

Tinerii de la Rotaract vor sta şi mâine în magazinele Vâjâială, Dunărea, Nord şi Interex pentru a strânge donaţii. Alimentele strânse vor fi duse luni dimineaţă la Centrul pentru Educaţie Incluzivă din Alexandria. Beneficiarii vor fi cei aproximativ 150 de copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani, înscrişi aici, copii handicap, care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite