Incident feroviar în Teleorman cu 13 răniți. Planul Roșu, activat după anunțarea unei deraieri: ce au găsit forțele de intervenție VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incident feroviar a avut loc luni dimineață între localitățile Măldăeni - Roșiorii de Vede. S-a activat Planul Rosu de Intervenție. Până în acest moment, trei victime au fost transportate la spital, conștiente și cooperante, și 10 persoane au fost monitorizate la fața locului.

Trenul accelerat a tamponat violent marfarul

UPDATE. Incidentul feroviar petrecut luni dimineață în județul Teleorman este un accident în toată regula. Afirmația îi aparține lui Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigație Feroviară, care susține că “s-au tamponat violent”. 

Trenul accelerat care circula pe ruta Arad-București Nord a depășit semnalul Oprire a ajuns din urmă marfarul încărcat cu mașini Ford și l-a lovit violent, ceea ce a provocat deraierea ultimelor trei vagoane ale marfarului. Detalii AICI 

Trenul de pasageri circula pe ruta Arad-București

Planul Roşu de Intervenţie a fost declanșat după anunţarea deraierii unui tren, însă, odată ajunse, forţele de intervenţie au constatat că accidentul feroviar nu se confirmă, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Trenul, care circula pe ruta Arad - Bucureşti Nord, s-a oprit brusc. Mai multe persoane au fost evaluate la faţa locului de echipajele medicale, trei victime fiind transportate la spital.

Conform ISU Teleorman, în jurul orei 04.00, un apel la 112 anunța un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în județul Teleorman, între Roșiorii de Vede si Măldăeni.

"Astfel, pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la fața locului. Odată ajunse, forțele de intervenție au constatat că accidentul feroviar nu se confirmă. Trenul circula pe ruta Arad- București Nord și s-a oprit brusc.  Mai multe persoane au fost evaluate la fața locului de echipajele medicale, 3 victime fiind transportate la spital. La acest moment, călătorii sunt transportați cu 2 microbuze ISU către gara din Roșiorii de Vede", a anunțat ISU Teleorman.

În tren se aflau peste 200 de călători FOTO ISU Teleorman
În tren se aflau peste 200 de călători FOTO ISU Teleorman

Planul Roșu de Intervenție a fost activat la ora 04.05, iar la ora 06.45 a fost dezactivat. "Până în acest moment avem 3 victime transportate la spital, conștiente și cooperante, și 10 persoane  monitorizate la fața locului cu traumatisme ușoare. În tren au fost aproximativ 280 de persoane dintre care aproximativ 200 au fost transportate la gara din Roșiori, restul urmând să fie preluați de o garnitură de tren pusă la dispoziție de CFR. Misiunea este în dinamică, vom reveni cu informații", a transmis ISU Teleorman.

Accident feroviar în județul Teleorman FOTO captură video
Accident feroviar în județul Teleorman FOTO captură video

În prezent, traficul de călători se desfășoară pe celelalte linii din stație, măsură care va fi menținută până la repunerea pe șină a vagoanelor de marfa deraiate.

Călătorii au fost evacuați de către militarii ISU FOTO ISU Teleorman
Călătorii au fost evacuați de către militarii ISU FOTO ISU Teleorman

"Personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului de marfă, astfel încât operațiunile de repunere pe șină a vagoanelor deraiate să se desfășoare în condiții de siguranță și să fie finalizate în cel mai scurt timp. Pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea deraierii, AGIFER, printr-o comisie de specialiști, va ancheta acest incident. CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar depune toate eforturile pentru restabilirea circulației în cel mai scurt timp și în condiții normale, pe raza stației Roșiori Nord", au transmis reprezentanții CFR SA.

Primele informații anunțau un tren deraiat 

Conform unui comunicat CFR SA, în această dimineață, în jurul orei 04.00, la intrare în stația Roșiori Nord, 2 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat și unul s-a răsturnat. Trenul era încărcat cu autoturisme si avea ca stație de destinație Portul Constanța. Un tren de călători a efectuat o frânare de urgență, moment în care s-a izbit de marfar.

"În cursul acestei dimineți, din cauza deraierii la intrare în stația Roșiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, ciculația trenurilor se desfășoară cu dificultate. Din primele informații, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgență a trenului s-au lovit, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri. Ceilalți pasageri din tren au fost preluați de trenul IR 79, Budapesta – București Nord. Până la restabilierea circulației în condiții normale, sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucțiunile acestuia", a transmis CFR SA.

La fața locului au fost angrenate forțe impresionante din trei județe. Astfel, de la ISU Teleorman: 7 ambulanțe SMURD, 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 3 autospeciale de descarcerare, 2 microbuze, 8 ambulanțe SAJ. De la ISU Olt: 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospecială de descarcerare grea, 5 ambulanțe SMURD. De la ISU Dolj: 1 Autospecială pentru Transport Victime Multiple, 1 autospeciala de descarcerare grea, 3 ambulanțe SMURD.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite