A intrat în vigoare taxa de salubrizare. Alexăndrenii care nu au contract cu Polaris vor plăti 10 lei pentru gunoi

0
0
Foto arhivă
Foto arhivă

Taxa de salubrizare a intrat în vigoare, la Alexandria, de la 1 ianuarie 2016. Alexăndrenii care nu au contract cu Polaris M. Holding, operatorul de salubritate, vor plăti 10 lei , lunar, drept taxă de salubrizare.

Potrivit primarului Victor Drăguşin, municipalitatea a fost obligată prin lege să adopte noua taxă: ”Este impusă de legea 101 din 2006, modificată anul trecut şi republicată. La articolul 30 se spune-constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 15.000 lei nerespectarea de către autorităţile administraţiei publice locale a obligaţiei de a institui taxe speciale pentru utilizatorii care refuză încheierea contractelor de prestări servicii cu operatorii de salubrizare”.

Conform hotărârii  de Consiliu local prin care s-a stabilit taxa de salubrizare,  pentru gospodăriile care nu au încheiat contracte cu Polaris, pe baza evidenţelor transmise de această societate, primăria va impune taxa de 10 lei pe persoană.

”10 lei a fost gândită ca o sumă care să ducă la descurajarea neperfectării contractelor de salubrizare, oamenii să prefere să plăteacă 6 lei, în loc de 10 lei” a mai spus primarul. Potrivit acestuia, nu toţi bani încasaţi din taxa de salubrizare de 10 lei vor ajunge la Polaris.

 ”Aceşti bani nu ajung toţi la Polaris, ci doar 5, 20 de bănuţi, cât reprezintă manopera pe care o făceau”, a mai spus Victor Drăguşin.

Taxa speciala de salubrizare se plateste de catre toate persoanele fizice de pe raza municipiului Alexandria, care nu au incheiat contract in acest sens cu operatorul de salubritate. Persoanele fizice sunt obligate la plata acestei taxe in functie de proprietatile detinute si locuite efectiv. Proprietarul locuintei are obligatia depunerii declaratiei in vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare, cuprinzand toate imobilele detinute in proprietate. Calculul taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice se face pe baza declaratiei de impunere a acestora.

Cuantumul taxei speciale de salubrizare pentru persoane fizice este de 10  lei/luna/persoana. Taxa speciala de salubrizare se plateste anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie si  30 septembrie inclusiv.

Cine nu plăteşte taxa

Taxa speciala de salubrizare nu se aplica veteranilor de război şi persoanelor fizice prevăzute la <LLNK 11990   118 411822   1 38>art. 1 al Decretului - lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la   6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi în alte legi.

Mai multe - Alexandria

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite