25 de copii au fost abuzaţi în doar două luni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Compartimentul Violenţa în Familie din cadrul DGASPC Teleorman a avut în lucru de la începutul anului 40 de sesizări, dintre care 25 de violenţe împotriva minorilor. Un caz aparte l-a reprezentat un copil de doar doi ani, care a fost bătut crunt, ars şi schingiuit de tatăl său biologic.

  În primele două luni ale anului în curs, angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman au primit 40 de sesizări, dintre care 25 au avut ca obiect minorii abuzaţi. „Din decembrie 2010, a fost înfiinţat Serviciul Intervenţie în Regim de Urgenţă în Domeniul Asistenţei Sociale, care cuprinde şi acest compatiment de violenţa în familie. Însă, noi ne ocupam de acest fenoment şi înainte de înfiinţarea serviciului. În ceea ce priveşte minorii abuzaţi, am avut 25 de cazuri în  două luni”, ne-a spus Floarea Alesu, director DGASPC Teleorman.        Reprezentanţii instituţiei spun că principala cauză pentru care se întâmplă astfel de situaţii este neglijenţa părinţilor. Mulţi fac copii, pe care chiar dacă nu îi adandonează la naştere, le aplică un tratament inuman. „Multe dintre cazuri semnalate au fost şi de neglijenţă din partea părinţilor. Mare parte din ei nu au posibilităţi materiale, nu au energie electrică acasă, nu au încălzire, vă daţi seama: Cum pot trăi aceşti copii în condiţiile astea?”, a mai spus directoarea.

Bătut cu pumnii si picioarele
Acest tratament l-a primit un copil de doi ani, de la tatăl său, care în condiţii normale ar fi trebuit să aibă grijă de el. „Am fost anunţaţi de DGASPC Giurgiu că o mamă împreună cu un minor de doi ani, abuzat fizic şi psihic se îndreaptă spre Teleorman. Am preluat imediat apelul lor şi l-am găsit pe copil. Mama lui îşi găsise un alt bărbat de la noi şi plecase de acasă. Am luat copilul şi l-am dus imediat la spital”, povesteşte Floarea Alesu. Minorul prezenta multiple lovituri la cap şi corp, dar şi arsuri. Cei care s-au ocupat de acest caz susţin că micuţul fusese bătut în nenumărate rânduri de tatăl său biologic. „Cel care îi aplicase loviturile era chiar tatăl natural. Îl lovise de multe ori în moalele capului. Mama acestuia nu îl dusese niciodată la spital”, a mai spus directoarea. Având în vedere gravitatea situaţiei, copilul a fost transferat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria, la Bagdasar-Arseni, secţia de neurochirurgie infantilă şi mai apoi la Spitalul Marie Curie, secţia chirurgie, unde se află internat. Poliţia a intrat pe fir şi acum cercetează cazul. Pentru a rezolva cât mai eficient acest situaţii, specialiştii recomandă potenţialele victime să anunţe imediat autorităţile, să aibă pregătite actele de identitate (certificat de naştere, cărţi de sănătate) şi nu să cunoască numerele de telefon pe care le pot apela (247/316611, pentru femeile abuzate sau 0247/983, pentru copii).


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite