1785 de burse pentru elevii alexăndreni în semestrul al doilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de burse care urmează a fi acordate elevilor din învăţământul preuniversitar în semestrul al doilea al anului şcolar în curs va fi aprobat săptămâna viitoare, în şedinţa Consiliului local Alexandria.

Consilierii locali alexăndreni vor dezbate şi aproba în şedinţa ordinară din data de 27 martie, proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului de burse pentru elevii din învăţământul preuniveristar, aferente semestrului al doilea. În forma sa iniţială proiectul prevede acordarea unui număr de 1785 de burse . 26 sunt burse de performanţă, 1097 sunt burse de merit, 82 burse de de studiu şi 580 reprezintă burse de ajutor social.

813 burse ar urma să meargă către elevii din şcolile gimnaziale, iar 972 către elevii din licee.În plenul şedinţei din  data de 27 martie proiectul va fi aprobat în forma iniţială sau cu amendamente, în funcţie de propunerile venite de la consilieri.

În ceea ce priveşte valoarea burselor şcolare, aceasta a fost aprobată deja în Consiliul local Alexandria. Potrivit hotărârii aprobate de aleşi , pentru performanţă,  elevii vor primi 100 de lei, bursa de merit va fi de 70 de lei, iar cea de studiu de 50 de lei. Consilierii locali au aprobat, la propunerea primarului ca bursa de ajutor social să fie de 40 de lei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite