VIDEO UPDATE Protest la Spitalul de Boli Cronice din Cîmpeni. Medici şi pacienţi solicită demisia directorului care refuză redeschiderea unităţii medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest la Spitalul de Boli Cronice din Cîmpeni. Foto: captură video facebook
Protest la Spitalul de Boli Cronice din Cîmpeni. Foto: captură video facebook

Medici şi pacienţi de la Spitalul de Boli Cronice din oraşul Cîmpeni, judeţul Alba, organizează luni, 13 iulie, un protest faţă de conducerea instituţiei medicale.

UPDATE Conducerea DSP Alba a anunţat demararea unui control la spitalul din Cîmpeni. ”Ca urmare a situaţiei prezentate în spaţiul public privind posibile abateri de la legislaţie şi normele de lucru în cadrul Spitalului de Boli Cronice Câmpeni, am dispus de urgenţă un control al inspectorilor sanitari la aceasta unitate medicala. Nu suntem dispuşi sa  toleram abateri de la lege. Rezultatele controlului şi eventualele sancţiuni vor fi făcute publice zilele următoare”, se precizează într-o informare transmisă de reprezentanţii instituţiei.

Ştirea iniţială: Medicii şi pacienţii solicită demisia managerului Constantin Bar şi a directorului medical, Dumitru Corpodean. Un reprezentant al medicilor susţine că unitatea medcială se poate redeschide pentru bolanvi, însă, conducerea refuză acest lucru. 

Medicul Horia Cristescu afirmă că până la declararea stării de urgenţă, Spitalul de Boli Cronice avea 60-70 de pacienţi internaţi în fiecare lună. De asemenea, se acordau circa 120 de consultaţii în domeniul medicină internă.

”Mi s-a luat dreptul la muncă, lucrez în mod ilegal, în forţă, fiind mereu băgat şi scos în concediu de odihnă. Toţi cei pe care i-am consultat am făcut-o ilegal. Inclusiv pe mama domnului primar. Am făcut demersuri la primărie şi nu mi s-a răspuns în niciun fel. Toate plângerile care s-au făcut în legătură cu comprtamentul execrabil al domnului Bar, l-au lăsat rece pe domnul primar”, a spus medicul Horia Cristescu.

Un alt medic îl acuză de hărţuire pe director şi spune că acesta a avut un singur scop, acela de a-i învrăjbi pe angajaţi între ei. ”Lucrez de 30 de ani în această unitate, mă simt umilită, batjocorită. Nu am cuvinte să mă exprim. Nu s-a făcut nimic în ultimii trei ani de zile. Dăcă ridicăm o problemă ni se spune să îl dăm judecată. Este al cincilea manager pe care l-am prins. Omul acesta nu a făcut nimic. Ce facem la acreditare? Mergem casă? Avem copii, avem familii toate. Dacă am avut curajul să spunem ceva eram hărţuite”, a precizat un alt cadru medical.

Protestul este organizat cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite