VIDEO Tânărul care a ucis o femeie şi a rănit o minoră pe trecerea de pietoni la Aiud, arestat preventiv. Avea alcoolemie de 1,4 la mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 23 de ani care a provocat un accident grav luni seara, soldat cu decesul unei femei şi rănirea gravă a unei minore, a fost reţinut de poliţie. Bărbatul consumase băuturi alcoolice.

UPDATE Judecătoria Aiud a emis un mandat de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pe numele inculpatului. Minuta instanţei de judecata: ”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud. În baza art. 226 alin. 2 raportat la art. 223 alin. 2 C. pr. pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Pop Andrei, fără antecedente penale, pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 28.11.2017 până la data de 27.12.2017 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen., cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei a onorariului apărătorului din oficiu, în cuantum de 130 lei, sumă care va rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă camerei de consiliu azi, 28.11.2017, ora 16.35”.

Poliţiştii l-au reţinut, luni seara, pentru 24 de ore, pe tânărul care a produs o tragedie pe o stradă din Aiud. Acesta va fi prezentat marţi, 28 noiembrie, unei instanţe de la Judecătoria Aiud cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tragicul accident de circulaţie s-a petrecut, luni, la Aiud, în jurul orei 17.30. Potrivit IPJ Alba, un tânăr de 23 de ani, din Ciumbrud, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere unei femei şi unei minore, angajate în traversare pe trecerea de pietoni, pe strada Ion Creangă. 

În urma accidentului, femeia, de 63 de ani, din Aiud, a decedat, iar copila (nepoata acesteia), de 11 ani, a fost rănită, fiind transportată, conştientă, la spital. Şoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. La analiza de sânge a rezultat o alcoolemie de 1,4 la mie, la prima probă, respectiv 1,25 la mie, la a doua probă.

Comunicatul IPJ Alba: ”În seara zilei de 27 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din Aiud au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului, faţă de un tânăr de 23 de ani, din Aiud (Ciumbrud). 

image

La data de 27 noiembrie, în jurul orei 17.30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Creangă din municipiul Aiud, tânărul nu a acordat prioritate de trecere unei femei în vârstă de 63 de ani şi unei minore de 11 ani, ambele din Aiud, care erau angajate în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, acroşându-le. În urma accidentului, femeia a decedat, iar minora suferit leziuni corporale grave. 

image

Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,75 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cursul zilei de azi, 28 noiembrie, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite