VIDEO Lupi filmaţi într-o pădure din Munţii Apuseni în timp ce îşi marchează teritoriul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lupi filmaţi în timp ce îşi marchează teritoriul
Lupi filmaţi în timp ce îşi marchează teritoriul

Doi lupi au fost filmaţi prin intermediul unei camere video amplasate de către angajaţii Parcului Natural Apuseni în timp ce îşi marcau teritoriul.

”Comportamentul teritorial este o expresie a competiţiei pentru spaţiu şi resursele existente (hrană, zone de linişte). Fiecare haită tinde să ocupe un teritoriu bine definit. În acest filmuleţ se poate observa un mascul şi o femelă”, susţin reprezentanţii Parcului natura Apuseni, care au postat filmuleţul pe reţeaua de socializare Facebook.

Lupul preferă, ca şi ursul, pădurile întinse de munte. Coboară deseori şi în regiunea de dealuri înalte, instalându-se în regenerări forestiere întinse şi dese, ori în râpe adânci acoperite cu mărăcinişuri greu de străpuns. Accidental este întâlnit şi în zona de câmpie. 

Cu toate că este ataşat de teritoriul ocupat, lupul nu este staţionar, schimbându-şi zilnic locul de şedere. În vastul teritoriu pe care-l stăpâneşte, se deplasează până la 30-40 km, şi chiar mai mult, într-o singură noapte, atunci când necesităţile de hrănire îi impun acest lucru. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite