VIDEO Imagini rare filmate într-o pădure din România. O ursoaică cu doi pui a ieşit la plimbare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ursoaica pui sureanu

O ursoaică ieşită la plimbare cu cei doi pui a fost filmată într-o zonă inclusă în situl Frumoasa din Munţii Cugirului, în sudul judeţului Aba.

Şansele de a vedea ursul brun în mediul natural sunt destul de mici, mai ales în perioada de hibernare, potrivit reprezentanţilor Adrministraţiei siturilor Natura 2000 Frumoasa, care au filmat şi postat pe Facebook imaginile cu ursoaica.

”Ursul brun (Ursus arctos) este o apariţie frecventă în pădurile din regiunea montană din România. Este un mamifer masiv şi bine proporţionat, având partea posterioară a corpului mai dezvoltată decât cea anterioară. Membrele sunt lungi şi puternice, iar capul mare şi prezintă o frunte lată şi înaltă. Urechile sunt scurte şi late, dar bine vizibile din blană. Ochii sunt foarte mici, de culoare căprui închis.

Buzele sunt negre, mari şi mobile, ca şi nasul. Coada este foarte scurtă, fiind în întregime ascunsă în blană. Ghearele sunt mari şi curbate. Blana <de iarnă> este foarte groasă, cu peri lungi de 11-12 cm. Blana <de vară> are perii mai scurţi şi mai aspri. Culoarea este în general omogenă, cafeniu pe tot corpul. Lungimea corpului variază între 245 şi 255 cm, iar greutatea între 200 şi 360 kg.

Are o dentiţie bogată, alcătuită din 42 de dinţi si măsele, bine adaptată pentru o dietă care include cantităţi semnificative de hrană vegetală şi nevertebrate. Acest lucru indică faptul că ursul este un animal omnivor şi oportunist, dieta sa fiind adaptată în funcţie de mediu”, au scris reprezentanţii Administraţiei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite