VIDEO Explicaţiile CNAIR pentru alunecarea de teren de pe A10: se va face o expertiză tehnică şi se va da o soluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR au dat publicităţii un comunicat de presă în legătură cu alunecarea de teren de pe lotul I al Autostrăzii Sebeş-Turda.

CNAIR susţine că o echipă de specialişti s-a deplasat miercuri la faţa locului şi CNAIR a anunţat că va fi realizată şi o expertiză. 

”Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda, km 16+30 a avut loc o pierdere locală de stabilitate a taluzului. Echipa de specialişti formată din experţi ai CNAIR şi ai Antreprenorului a constatat, la faţa locului, că alunecarea de suprafaţă a taluzului nu a afectat corpul autostrăzii.

După definitivarea expertizei tehnice în lucru, luni, 27.07.2020 se va adopta soluţia de remediere şi ulterior se va trece la implementarea acesteia de către Antreprenor” se arată în comunicatul CNAIR”, se precizează în comunicarea Companiei.

O alunecare masivă de teren s-a produs pe lotul 1 al autostrăzii Sebeş-Turda, în apropierea nodului rutier Alba Iulia Nord. Incidentul s-a produs pe şantierul autostrăzii A10 Sebeş-Turda, lotul 1, în zona dealului de la Pârâul Iovului.

Astfel, pe lângă faptul că lucrările au întârziat enorm de mult, autostrada trebuind să fie deschisă circulaţiei în urmă cu doi ani, ploile abundente din ultima vreme au produs şi o alunecare masivă de teren, în zona nodului rutier Alba Iulia Nord. 

Dealul de la Pârâul Iovului a luat-o la vale, taluzul ocupând o parte din corpul autostrăzii aflate în construcţie.

Vă mai recomandăm să citiţi:

VIDEO Momentele în care o viitură inundă spaţiile unei pensiuni din Alba: „Am nevoie de ajutor“

 

Schemă de fraudare a unei societăţi de creditare, cu 145.000 de lei. Credite obţinute cu ajutorul a două angajate

FOTO VIDEO Lucrări intense la nodul rutier Sebeş de pe A10. Se montează un pod de traversare a autostrăzii A1

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite