VIDEO Momentele în care o viitură inundă spaţiile unei pensiuni din Alba: „Am nevoie de ajutor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apele au inundat spaţiile exterioare şi curtea pensiuni
Apele au inundat spaţiile exterioare şi curtea pensiuni

Proprietarul unei pensiuni de pe Valea Gălzii din Alba a filmat luni, în direct, momentul în care o viitura a inundat curtea unităţii de cazare.

Proprietarii pensiunii Floare de Colţ, situată pe Valea Gălzii, judeţul Alba, au trecut prin momente grele în timpul inundaţiilor care au lovit luni, cu forţă, întreaga zonă. 

Lucian Ţăran, cunoscut celor care vizitează de ani buni Valea Gălzii drept ”Haiducul”, a filmat momentul viiturii şi curtea pensiunii acoperită imediat de apă.

”Îi o nebunie. S-o mutat valea prin curte. Trebuie să pun nişte saci în partea de sus. Sunt numai eu cu hangiţa. Am dat telefon la pompieri… Am nevoie de ajutor. Cine poate da o mână de ajutor, saci cu nisip, o mică basculă… îi aştept cu drag” a spus pe filmare,lLucian Ţăran.

Cineva i-a văzut postarea şi tot ieri i-a adus o maşină de nisip, pentru a-l pune în saci şi a face o mică barieră în calea apelor. ”Aţi făcut digul pe partea cealaltă, îndiguiţi şi pe partea noastră, că vine o zi când trebuie făcute toate”, mai spune bărbatul, adresându-se autorităţilor.

Luni dimineaţă a plouat torenţial în zona Munţilor Trăscău, iar cantitatea de apă a antrenat viituri puternice pe văile ce s evara în răul Mureş: Valea Mănăstirii, Valea Geoagiului, Valea Aiudului şi Valea Galzii.

Zeci de locuinţe şi gospodării au fost inundate, iar două drumuri judeţene au fost blocate timp de mai multe ore. Pompierii militari din Albă au intervenit duminică şi luni pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de inundaţii.

VIDEO

Primele informaţii arată că au fost afectate: 27 case, 145 gospodării, opt operatori economici, şapte străzi, două poduri colmatate. Un număr de 118 pompieri militari şi voluntari SVSU au intervenit cu 20 autospeciale de intervenţie şi peste 5 motopompe remorcabile şi 20 motopompe transportabile pentru extragerea apei din gospodării, sedii de firme şi decolmatarea zonelor afectate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite