VIDEO Dosarul crimei de la Mediaş care a şocat România. Sentinţă surprinzătoare la Tribunalul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine surprinsă în incinta clubului la momentul declanşării scandalului
Imagine surprinsă în incinta clubului la momentul declanşării scandalului

Tribunalul Sibiu a pronunţat prima hotărâre în dosarul crimei de la Mediaş, în care sunt judecaţi trei bărbaţi. Unul dintre inculpaţi este beneficiar al legii privind recursul compensatoriu.

Este vorba despre aşa-zisul dosar al ”crimei de la Mediaş”, care a şocat toată România după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare a omorului.

În cauză sunt judecaţi trei inculpaţi, doi din Alba şi unul din Sibiu. Rusu Marius, cu domiciliul în comuna Bucerdea Grânoasă - Alba, a fost trimis în judecată pentru omor calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul fără drept de obiecte periculoase. Anghel Paul, din Teiuş - Alba, este acuzat de omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar Otvos Ovidiu Ioan, din Mediaş, este judecat tot pentru omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice. Tribunalul Sibiu a reţinut o vinovăţie şi în cazul victimei, astfel încât pedepsele rezultante sunt semnificativ mai mici.

Crima a avut loc în noaptea de 12/13 ianuarie 2019. Conflictul a izbucnit din cauza unor neînţelegeri mai vechi, între două grupuri de tineri. Scandalul a început în interiorul unui club din Mediaş şi a continuat în faţa acestuia după ce toţi cei implicaţi au fost scoşi afară de către oamenii de ordine. Victima acestora se numeşte Faghiura Marius Andrei şi avea 25 de ani. A decedat în urma celor 11 lovituri de cuţit aplicate de Rusu Marius, una dintre acestea secţionându-i artera femurală. Cea mai grea pedeapsă a fost aplicată inculpatului Rusu Marius, cel care a înjunghiat victima. Bărbatul a fost condamnat în acest dosar la 12 ani şi 4 luni, la care a fost adăugat un rest rămas de executat dintr-o pedeapsă anterioară, acesta urmând să execute 14 ani, 5 luni şi 16 zile de închisoare. Rusu Marius a beneficiat, când a fost liberat condiţionat în 2018, de legea privind recursul compensatoriu, având un număr de 408 zile câştigate raportat la perioada cât a fost în detenţie.

În cazul celorlalţi doi bărbaţi, instanţa a aplicat pedepse mult mai mici. Anghel Paul a primit 5 ani şi 2 luni de închisoare, iar Otvos Ovidiu Ioan a fost condamnat la 4 ani şi 2 luni de închisoare. Toţi cei trei inculpaţi au beneficiat de circumstanţa atenuantă a provocării. Potrivit magistratului de la Tribunalul Sibiu, Anghel şi Rusu au săvârşit infracţiunile ”sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei sau printr-o altă acţiune ilicită gravă”. În cazul inculpatului Otvos, s-au luat în considerare ”împrejurările legate de fapta comisă, care diminuează gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului”. Instanţa a mai decis menţinerea celor trei inculpaţi în arest şi a acordat daune totale în valoare de circa 25.000 de lei către trei părţi civile. De asemenea, s-a scăzut din pedeapsa închisorii aplicată celor trei durata reţinerii şi arestului preventiv, începând cu data de 13 ianuarie 2019 la zi.

Imagine indisponibilă

Rusu Marius a primit 12 ani şi 4 luni închisoare pentru faptele de la Mediaş

Potrivit procurorilor, cei trei inculpaţi, alături de alte persoane, s-au deplasat, în noaptea respectivă, în jurul orei 00,40, la clubul “Serabeva” din Mediaş. În jurul orei 1.05, un grup format din 10 persoane, inclusiv victima  a intrat în acelaşi club şi s-a îndreptat spre masa la care se aflau cei trei. “Imediat între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia a fost lovit martorul C.I. precum şi Rusu Marius. Văzând că Rusu Marius se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima părăsesc clubul şi o iau la fugă către poarta imobilului aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către Rusu Marius, Otvoş Ioan Ovidiu, Anghel Paul precum şi de celelalte persoane. În continuare, victima Faghiura Marius Andrei a alunecat pe zăpadă şi a căzut la pământ, fiind astfel ajunsă din urmă de către Rusu Marius şi Otvoş Ioan Ovidiu, ambii având în mâna dreaptă câte un cuţit. Otvoş Ioan Ovidiu se poziţionează în dreptul capului victimei şi l-a lovit cu piciorul în zona capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de Otvoş Ioan Ovidiu în zona capului, Rusu Marius a lovit victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către Otvoş Ioan Ovidiu care îl împinge de deasupra victimei, moment în care s-a dezechilibrat şi a căzut în zăpadă în apropierea victimei. Imediat după ce Rusu Marius şi Otvoş Ioan Ovidiu au încetat să mai lovească victima, a apărut venind în fugă şi Anghel Paul care s-a îndreaptăat direct către victima aflată la pământ si pe care a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului”, se arată într-un comunicat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Citiţi şi:

Rezultate finale alegeri prezidenţiale 2019. Cum s-a votat în oraşele din Alba. Unde a câştigat Viorica Dăncilă

 

Nunta de la curtea princiară care a durat patru zile. Primul foc de artificii din Transilvania

 

Şi-a bătut fiicele minore cu biciul pentru că a găsit câinele vopsit pe picioare. „Dacă mâine vine Poliţia vă omor“

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite