Undă verde pentru dosarul crimei de la Mediaş. Instanţa a admis rechizitoriul şi a dispus începerea judecăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi bărbaţi din Alba aestaţi preventiv pentru o crimă ce a avut loc în Mediaş vor fi judecaţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Instanţa a validat rechizitoriul parchetului şi a dispus demararea cercetării judecătoreşti.

După ce Tribunalul Sibiu a respins, iniţial, rechizitoriul în acest dosar, procurorii au completat documentele astfel încât magistratul de cameră preliminară a validat, în 5 iunie, toate actele cauzei.

”Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis în dosarul nr. 36/85/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. (…) . Dispune începerea judecăţii cauzei privindu-i pe inculpaţii Rusu Marius, Otvoş Ovidiu Ioan şi Anghel Paul, urmând a fi acordat termen de judecată după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii”, se precizează în conţinutul deciziei instanţei de jduecată. 

Rusu Marius, cu domiciliul în comuan Bucerdea Grânoasă, a fost trimis în jduecată pentru omor calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul fără drept de obiecte periculoase. Anghel Paul, din Alba Iulia, este acuzat de omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice prevăzută, iar Otvos Ovidiu Ioan, din Mediaş, va fi judecat tot pentru omor şi tulburare a ordinii şi liniştii publice. Rusu Marius riscă până la 25 de ani de închisoare, iar ceilalţi doi sunt pasibili de pedepse până la 20 de ani.

Crima a avut loc în 13 ianuarie 2019, în zona unui local din Mediaş. Conflictul a izbucnit din cauza unor neînţelegeri mai vechi, între două grupuri de tineri. Scandalul a început în interiorul clubului şi a continuat în faţa acestuia după ce toţi cei implicaţi au fost scoşi afară de către oamenii de ordine. Victima acestora se numeşte Faghiura Marius Andrei şi avea 25 de ani. A decedat în urma celor 11 lovituri de cuţit aplicate de Rusu Marius, una dintre acestea secţionându-i artera femurală.

În dosar sunt trei părţi civile persoane fizice, precum şi două persoane juridice. Rusu Marius a fugit imediat după atac, dar a fost prins de poliţiştii din Alba, acasă, în comuna Bucerdea Grânoasă. Toţi trei sunt recidivişti, Rusu Marius fiind eliberat în baza legii privind recursul compensatorui după o condamnare de 13 ani pentru două fapte de tentativă de omor. 

Citiţi şi:

 

Cazul profesorului de religie care a lăsat gravidă o elevă: poliţia a deschis dosar penal „in rem“, bărbatul şi-a dat demisia din funcţie

 

Primarul din Alba Iulia pleacă la Bruxelles după 27 de ani la conducerea instituţiei. Mircea Hava şi-a dat demisia

 

Pedeapsa primită de tânărul care şi-a ucis prietena minoră într-un accident pe autostrada A1, la prima lor întâlnire

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite