USL Alba, fără candidat la Primăria Ponor. A câştigat în justiţie candidatura la Horea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USL nu mai are candidat la funcţia de primar în comuna Ponor din Apuseni. Într-o altă comună din această zonă (Horea), situaţia candidatului la primărie a fost salvată în ultimul moment cu ajutorul instanţei de judecată.

Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Alba a respins ca inadmisibilă o contestaţie formulată de USL, care a cerut să fie menţinută înscrierea pe lista de candidaţi a lui Ioan Petruţ pentru funcţia de primar în comuna Ponor din partea USL.

Acesta şi-a depus candidatura în data de 1 mai, dar şi-a retras-o în 7 mai. O zi mai târziu, Ioan Petruţ a cerut să fie anulată cererea de retragere şi să fie înscris din nou în cursa electorală. BEC Ponor i-a respins cererea, iar reprezentantul USL s-a adresat instanţei de judecată. Atât Judecătoria Aiud cât şi Tribunalul Alba i-au respins contestaţia astfel încât USL a rămas fără candidat la postul de primar în comună.

Situaţia aproximativ similară din comuna Horea a fost rezolvată în justiţie. Şi aici, candidatul USL la postul de primar s-a retras din competiţie, după care a revenit şi a cerut să fie înscris din nou de biroul electoral de circumscripţie. Deciziile BEC Horea prin care s-a respins candidatura au fost contestate în instanţă de PNL. „Admis cererea. Constatat că declaraţiile de renunţare la candidatură au fost depuse după data rămânerii definitive a candidaturilor. Anulează hotărârile 4/4 mai2012 şi 6/9 mai 2012 a BEC nr. 38 Horea“, se afirmă în minuta sentinţei de la Judecătoria Câmpeni.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Alba despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite