Urmările furtunii din Apuseni. Drumul naţional Câmpeni - Abrud, blocat de o alunecare uriaşă de teren FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alunecarea de teren care blochează DN 74A la Cărpiniş
Alunecarea de teren care blochează DN 74A la Cărpiniş

Drumul naţional DN 74A este blocat în Munţii Apuseni după o viitură uriaşă ce s-a produs vineri, urmată de o alunecare de teren.

Blocajul se înregistrează în zona localităţii Cărpiniş din comuna Roşia Montană.

O viitură produsă pe dealul împădurit din apropierea şoselei a antrenat o cantitate uriaşă de pământ şi arbori întregi, care au acoperit drumul pe zeci de metri.

Autorităţile încă nu pot interveni pentru că există posibilitatea ca alunecarea de teren să se extindă şi mai mult.

Furtuna deosebit de puternică, care s-a produs vineri după-amiază în zona localităţilor Abrud, Roşia Montană, Câmpeni, Sohodol a provocat daune foarte mari infrastructurii şi în gospodăriile oamenilor.

Centrul localităţii Cărpiniş este grav afectat de viitură

inundatii apuseni alba

În unele situaţii, apa a venit direct de pe versanţi a intrat peste oameni în locuinţe. DN 74A a fost blocat în mai multe locuri, dar alunecarea de la Cărpiniş pune cele mai mari probleme în ceea ce priveşte redeschiderea circulaţiei.

Zeci de case din aceste localităţi au fost inundate, vineri seară, în urma ploilor torenţiale şi 62 de persoane au fost evacuate. Pompierii au intervenit pentru a salva mai mulţi oameni din locuinţe, inclusiv doi copii. Drumul naţional 74, care leagă Abrudul de Câmpeni, este acoperit de aluviuni.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, în urma ploilor de vineri, s-au creat torenţi şi viituri în zona de nord-vest a judeţului. În oraşul Abrud, sunt trei case şi un subsol inundate, iar o stradă este blocată de copaci căzuţi. În satul Valea Săliştii sunt 4 case inundate.

În oraşul Câmpeni, sunt 8 case inundate şi două obiective socio-economice, iar o stradă este colmatată. În comuna Horea, este o casă inundată. În comuna Roşia Montană, în satul Roşia Montană, o casă a fost avariată, alte două - inundate şi un drum este colmatat.

inundatii apuseni alba

În satul Curături, este o casă inundată, în satul Gura Roşiei - o casă este avariată de o alunecare de teren şi două curţi sunt inundate, în satul Cărpiniş sunt 11 case inundate şi s-a produs o alunecare de teren, sunt copaci căzuţi şi un drum surpat. În satul Dăroaia, sunt 5 case inundate.

inundatii apuseni alba

În comuna Sohodol, în satul Sohodol sunt case inundate, iar DJ 750A Sohodol-Gura Sohodolului este distrus pe 100-150 de metri. În Poiana Sohodol, este un stâlp căzut şi un drum s-a surpat. La Gura Sohodol, sunt 4 case inundate.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Viitură uriaşă la Abrud, în Munţii Apuseni. Cod roşu de inundaţii. Râul Abrudel a intrat în zeci de case VIDEO

 

Record istoric de precipitaţii în zona Ocoliş din Apuseni. Bilanţul negru al  viiturilor FOTO VIDEO

 

Dezastrul de la Ocoliş. Viitura a izolat comuna de restul lumii. 20 de persoane şi-au părăsit locuinţele FOTO VIDEO

  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite