UPDATE Tânăr din Zlatna arestat preventiv după ce a furat o puşcă de vânătoare şi a tras două focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 23 de ani din Zlatna a fost reţinut poliţişti după ce a furat o armă de vânătoare şi mai multe cartuşe, cu care a tras două focuri de armă. Tânărul nu a rănit pe nimeni, dar fapta sa a pus în pericol persoanele cu care a intrat, ulterior, în contact.

UPDATE Bărbatul reţinut de poliţişti, Hendrea Gheorghe Ionuţ, a fost arestat preventiv la Judecătoria Alba Iulia. Decizia a fost contestată cu recurs.

Potrivit IPJ Alba,  sâmbătă, 29.11.2014, în jurul orelor 10.50 Poliţia Oraşului Zlatna a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că în noaptea precedentă, din locuinţa familiei a fost sustrasă o armă de vânătoare şi mai multe cartuşe. Imediat, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost constituită o echipă formată din poliţişti de investigaţii criminale, arme, explozivi substanţe periculoase şi acţiuni speciale care au demarat activităţile specifice în vederea identificării şi reţinerii persoanei care ar fi sustras arma şi muniţia. 

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit să-l identifice pe H.G.I., de 23 de ani, din Zlatna, persoana bănuită de comiterea furtului, asupra sa fiind găsită arma de vânătoare şi o parte din cartuşele sustrase. Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea de 28/29.11.2014, tânărul a consumat băuturi alcoolice în locuinţa deţinătorului legal al armei, împreună cu fratele acestuia, urmând să doarmă în acel imobil. 

În jurul orelor 03.00, profitând de faptul că membrii familiei armei dormeau, tânărul a forţat fişetul metalic în care era păstrată arma de vânătoare şi a sustras-o, împreună cu mai multe cartuşe după care s-a deplasat spre casa bunicii sale din Zlatna. Pe drum a tras un foc de armă iar după ce a ajuns în locuinţa bunicii sale a mai tras un foc de armă, fără a răni pe nimeni. În dimineaţa zilei de 29 noiembrie s-a deplasat în localitatea Şard, comuna Ighiu, a ascuns arma într-un şanţ şi a consumat băuturi alcoolice intr-un local public din apropiere. Ulterior a recuperat arma, iar în jurul orelor 12,30 a fost surprins de echipa de poliţişti ce erau în căutarea sa, în timp ce avea o dispută cu un bărbat pe care-l cunoştea şi care reuşise să-l deposedeze de armă.

Tânărul a fost imobilizat şi condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Pe numele său a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept şi a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore Duminică, 30 noiembrie 2014, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.   

Traficanţii de etnobotanice şi cannabis din Alba şi Cluj mai rămân 30 de zile în arest preventiv

Bărbat din Prahova judecat pentru înşelăciune şi fals informatic condamnat la 4 ani cu executare la Tribunalul Alba

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite