UPDATE Senatorul PNL Teodor Atanasiu a fost propus ministru al Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul liberal Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării şi fost preşedinte al Autoritaţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a fost propus vineri pentru funcţia de ministru al Economiei. Decizia a fost luată de Biroul Politic Naţional al PNL.

UPDATE 14.00 Senatorul Teodor Atanasiu a declarat că va aplica politici liberale în demersul a de obţine reindustrializarea României. ”Rolul meu este foarte simplu şi va afi acela de a aplica politicile liberale în economie. Principala preocupare o voi avea în domeniul concurenţei în asigurarea unei concurenţe reale şi a unei baze legale care să asigure o concurenţă reală pe piaţă”, a spus Atanasiu.

UPDATE 13.40 “Aştept de la Teodor Atanasiu să atace marile probleme ce ţin de privatizări, de perspectiva reindustrializării României, să construiască împreună cu colegii şi premierul formule rapide şi eficiente pentru soluţii la marile dosare, între care Roşia Montană”, a spus Crin Antonescu.

În toamna anului trecut, numele lui Teodor Atanasiu, lider al PNL Alba din 1993, a fost vehiculat de presă ca un posibil înlocuitor al lui Varujan Vosganian, dupa ce acesta a demisionat din funcţia de ministru al Economiei. Vosganian a fost înlocuit atunci cu Andrei Gerea.

Atanasiu a fost ministru al Apărarii în Guvernul Tăriceanu. Ulterior, el a mai ocupat funcţia de preşedinte al AVAS. 

Senatorul Teodor Atanasiu a fost scos de sub urmărire penală de DNA Cluj, în luna ianuarie, în dosarul ”referendumul”. Decizia procurorilor a venit după un an şi jumătate de la momentul când parlamentarul a fost citat pentru audieri la Parchet.

Atanasiu a fost audiat la DNA în august 2012, când i s-au adus la cunoştinţă învinuirile. „Am fost audiat într-un dosar privind referendumul din 2012. Ceva cumpărare de voturi, cumpărare de influenţă să meargă lumea la vot, ceva de genul acesta. Am fost chemat în calitate de preşedinte al PNL Alba. În dosar am înţeles că au fost chemaţi de pe toată Transilvania noi liberalii am făcut o lovitură de stat să-l dăm jos pe Băsescu. Am calitatea de învinuit şi am dat declaraţii sub această calitate pentru că am folosit bani sau alte mijloace, am înţeles ceva cu turismul sau autocare, să ducem oameni la vot şi astfel am influenţat în mod nefast referendumul. Cred că este o plângere făcută ca să demonstreze ceea ce spunea ambasadorul Americii, ceea ce spune cancelarul Germaniei, ceea ce spune Traian Băsescu, că de fapt nu 7 milioane de români îl vor jos pe Băsescu, ci mult mai puţini, ceilalţi au fost cumpăraţi de mine, de Antonescu, de nu mai ştiu cine. Şi alţii din conducerea PNL sunt cercetaţi că am văzut că sunt foarte multe dosare înşiruite din mai multe judeţe, Cluj, Arad, Bihor, Bistriţa. La audieri am stat o oră, de scris am scris vreo 5 minute", a precizat Atanasiu, la momentul respectiv, la iesirea din sediul DNA.

Teodor Atanasiu este din 2012 senator, reprezentând cel mai mare colegiu din judeţul Alba, care cuprinde zonele Alba Iulia, Cugir - Zlatna şi Munţii Apuseni. Atanasiu a fost anterior deputat, iar în perioada 2004 - 2008, membru în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, fiind ministru al Apărării şi ulterior preşedinte al AVAS.

Atanasiu a fost, în perioada 2004 - 2005, preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, iar la alegerile din 2012 a candidat din nou pentru această funcţie fiind învins de democrat-liberalul Ion Dumitrel. Teodor Atanasiu conduce PNL Alba de aproximativ 20 de ani, fiind preşedinte al filialei din anul 1993.

Potrivit declaraţiei de avere, Atanasiu nu are credite. Are trei terenuri intravilane în Alba Iulia şi Cugir, două case în Alba Iulia şi una în Cugir, un autoturism, bijuterii în valoare de 25.000 euro şi depozite la bancă, pe numele propriu şi al şoţiei, în valoare de peste 700.000 lei, 100.000 euro şi 24.000 USD. A împrumutat 50.000 euro unei rude.

Preşedintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu, scos de sub urmărire penală în dosarul de fraudare a referendumului

PNL Alba despre scandalul din USL: „Fără majoritate nu avem nicio obligaţie faţă de PSD“

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite