UPDATE Pilotul de raliuri Valetin Banciu, trimis în judecată pentru conflict de interese şi luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin banciu
Valentin banciu

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a pilotului de raliuri Valentin Banciu, angajat în cadrul Registrului Auto Român Hunedoara. Inculpatul este acuzat de conflict de interese, luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

UPDATE Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut miercuri măsura arestării prevetive a inculpatului Valentin Banciu. ”În temeiul art. 300/1 alin.1 constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Banciu Valentin Ioan prin Încheierea penală nr. 24/MP/25 iulie 2013 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul nr. 693/57/2013. În temeiul art. 300/1 alin.3 C.pr.penală raportat la art. 160/b alin.3 C.pr.penală menţine măsura arestării preventive a inculpatului Banciu Valentin Ioan”, se afirmă în minuta instanţei de judecată. Decizia poate fi contestată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă competentă pentru infracţiunea de conflict de interese. Primul termen va avea loc în 4 septembrie 2013. Valentin Banciu este în arest preventiv din 25 iulie. Instanţa se va pronunţa cu privire la menţinerea sau eliberarea inculpatului din arest, miercuri, 21 august.Procurorii au mai dispus trimiterea în judecată şi a inculpatului Ilie Huciu, angajat al unui service auto deţinut de soţia pilotului.

Potrivit Parchetului, inculpatul Banciu Valentin Ioan, este angajat la R.A.R. Hunedoara în funcţia de inginer. În acelaşi timp, acesta deţine un service auto – care funcţionează la domiciliul său din municipiul Hunedoara, administrat de soţia sa. 

”În calitatea sa de angajat la R.A.R. Hunedoara inculpatul Banciu Valentin Ioan avea atribuţii de a verifica starea tehnică a autovehiculelor, iar atunci când constata nereguli sau defecţiuni îndruma posesorii autovehiculelor să remedieze aceste defecţiuni la Service-ul administrat de soţia sa, indicându-le acestora să ia legătura cu înv. Huciu Ilie – angajat la Service. Contra unei sume de bani indicată de inculpatul Banciu Valentin Ioan, Huciu Ilie încasa banii fără să efectueze lucrările de remediere după care posesorii autovehiculelor se prezentau din nou la R.A.R. la inculpatul Banciu Valentin Ioan, unde acesta le elibera avizul necesar din punct de vedere tehnic. Toate sumele de bani încasate de Huciu Ilie erau predate ulterior inculpatului Banciu Valentin Ioan”, se afirmă într-un comunicat al Parchetului.

Activităţile ilegale de care este acuzat pilotul au avut loc, potrivit procurorilor, în perioada 2010 - 2013. Valentin Banciu are 49 de ani, este de profesie inginer, fiind considerat unul dintre cei mai buni piloţi de raliuri din România. El a debutat în competiţii 1994, la Braşov, iar de atunci a adunat peste 100 de participări, completându-şi palmaresul cu numeroase trofee, inclusiv cu cel de campion.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite