UPDATE Doi cai împuşcaţi în Apuseni după ce au fost confundaţi cu cerbi la o vânătoare ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caii au fost confundaţi cu cerbi şi au fost împuşcaţi
Caii au fost confundaţi cu cerbi şi au fost împuşcaţi

Doi cai au fost împuşcaţi joi, 23 aprilie, în comuna Lupşa din Apuseni. Proprietarii au făcut plângere la poliţie.

UPDATE Comunicatul Poliţiei: ”La data de 23.04.2020, în urma unei sesizări făcută de o persoană din comuna Lupşa cu privire la faptul că i-au fost împuşcaţi doi cai, o echipă de cercetare formată din poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi criminalişti, sprijiniţi de poliţiştii din Baia de Arieş şi Lupşa, s-au deplasat în zonă, pentru investigaţii şi identificarea persoanelor implicate. 

Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că în perioada 21-22 aprilie 2020, pe timp de noapte, doi bărbaţi de 40 şi 21 de ani, din comuna Lupşa, ar fi participat la o partidă ilegală de vânătoare, împrejurare în care ar fi împuşcat cele două animale, acestea fiind, probabil, confundate cu vânat.

Ulterior, pentru a ascunde fapta, bărbaţii le-ar fi îngropat şi ar fi mascat zona cu vegetaţie. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc fapta şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor vizate.

Ştirea iniţială: Primele indicii arată că animalele au fost împuşcate de două persoane care au ieşit la vânătoare şi ar fi confundat caii cu doi cerbi.

Surse neoficiale susţin că vânătoarea ar fi fost ilegală. În zona satului Valea Lupşii aceştia au văzut în gospodăria unei familii doi cai pe care omorât, crezând că sunt cerbi sau căprioare. Iniţial braconierii ar fi dorit să se împace cu familia şi să le cumpere sau să plătească daunele provocate însă nu s-au ţinut de promisiune. 

A fost anunţată poliţia iar la faţa locului s-au prezentat mai multe echipaje însoţite de laboratorul de criminalistică şi s-a demarat o anchetă pentru a stabilii cum a avut loc incidentul. Cazul a confirmat de IPJ Alba, ai cărei reprezentanţi au precizat că se fac în continuare cercetări urmând să se comunice oficial informaţii în cursul zilei de vineri, 24 aprilie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite