UPDATE Decanul Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, rămâne în libertate. ÎCCJ a respins recursul DNA şi a admis recursul avocatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat marţi recursul procurorilor DNA Alba Iulia la decizia Curţii de Apel privind cercetarea în libertate a decanului Baroului de Avocaţi, Doina Scutea. Instanţa supremă a decis cercetarea, în continuare, în stare de libertate a avocatei. De asemenea au fost anulate interdicţiile impuse de instanţa din Alba Iulia.

UPDATE: Avocata Doina Scutea va fi cercetată în continuare în stare de libertate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins aseară recursul procurorilor DNA la decizia Curţii de Apel Alba Iulia, care a judecat propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Judecătorii din Bucureşti au admis recursul Doinei Scutea privind interdicţia de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, dar şi interdicţia complementară de a practica profesia de avocat pentru 30 de zile. Decizia ÎCCJ este definitivă şi irevocabilă.

Doina Scutea a fost reţinută joi, 26 mai 2011, de procurorii DNA care o acuză de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul în care este cercetat, în lipsă, miliardarul Dorel Tamaş. Curtea de Apel Alba Iulia a decis în aceeaşi zi cercetarea în libertate a inculpatei, dar a impus interdicţia de a nu părăsi ţara, pentru 30 de zile, respectiv de a nu mai putea profesa avocatura pentru aceeaşi perioadă.

Anchetatorii o acuză pe Scutea că a avut o contribuţie importantă la înşelarea, de către Dorel Tamaş, a unei societăţi din Cluj cu suma de 2 milioane de euro, într-o tranzacţie privind vânzarea Hotelului Continental. Procurorii au formulat recurs, care se judecă marţi la Înalta Curte de Casaţie, la fel ca şi avocaţii Doinei Scutea, care este nemulţumită că nu poate să practice profesia în perioada respectivă.

Rămâneţi pe alba.adevarul.ro pentru a afla sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Citiţi şi: Decanul Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, cercetat în libertate în dosarul miliardarului Dorel Tamaş

Doina Scutea, decanul Baroului de Avocaţi, are interdicţie să profeseze timp de 30 de zile

Recurs DNA la sentinţa privind cercetarea decanului Baroului de Avocaţi în libertate

Omul de afaceri Dorel Tamaş, miliardar în topul Forbes, arestat preventiv în lipsă pentru înşelăciune, delapidare şi spălare de bani

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite