UPDATE Creşte numărul cazurilor de coronavirus la Aiud şi Ocna Mureş. Primele persoane testate pozitiv în oraşul Câmpeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medici în laboratorul de testare de la Spitalul Judeţean Alba
Medici în laboratorul de testare de la Spitalul Judeţean Alba

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus creşte în municipiul Aiud, în timp ce la Câmpeni au fost testate pozitiv primele două cazuri.

UPDATE Numărul persoanelor testate pozitiv a crescut şi la Ocna Mureş. ”Numărul persoanelor confirmate pozitiv a crescut la 10, la care se adaugă persoana decedată în data de 08.04.2020. Astfel, de la începutul pandemiei avem în oraş un total de 11 persoane confirmate.

Cele 6 noi cazuri au fost depistate cu ajutorul celor 14 teste efectuate persoanelor care se aflau deja în izolare, ca fiind contacte directe ori membri de familie ai persoanelor infectate până în data de 12 aprilie. Testele continuă pentru persoanele cu risc (membri ai familiei persoanelor confirmate, contacte directe etc). Din cele 10 persoane confirmate în prezent, trei sunt internate iar restul sunt izolate la domiciliu. Majoritatea persoanelor confirmate pozitiv sunt afebrile, asimptomatice şi cu stare generală bună”, a transmis Primăria Ocna Mureş.

Ştirea iniţială Potrivit informării zilnice a Primăriei Municipiului Aiud, situaţia COVID-19 la la data de 14 aprilie 2020 este următoarea:

- 11 cazuri confirmate, conform DSP ALBA;

- 0 persoane în carantină;

- 62 persoane izolate la domiciliu;

Începând de la momentul aplicării măsurilor de izolare pe raza municipiului Aiud, DSP Alba a dispus izolarea la domiciliu a 291 de persoane. Pentru 229 persoane perioada de izolare a încetat. Luni, 13 aprilie, numărul persoanelor infectate era de 6, dintre care 3 infirmiere şi 2 asistente de la Spitalul Municipal. În 24 de ore, în urma anchetei epidemiologice, au mai fost testate pozitiv 5 persoane. Tot marţi au fost confirmate primele cazuri în oraşul Câmpeni. Este vorba despre un bărbat, care a fost internat la Spitalul Municipal Blaj şi o femeie, asistentă medicală la Spitalul de Boli Cronice din oraş.

În total, în Alba, sunt 118 persoane testate pozitiv. Dintre acestea, 57 sunt internate în unităţi medicale din Alba Iulia, Blaj şi Aiud. ”Cazurile care sunt pozitive dar asimptomatice sau prezintă forme minore de îmbolnăvire, în număr de 46 la acest moment, sunt izolate în condiţii extrem de stricte la domiciliu, şi 5 în centrul special amenajat pentru izolarea personalului medical”, spune epidemiologul Daniela Popa Dreghici, director adjunct al DSP Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite