Un deţinut a dat foc unei camere din Penitenciarul Aiud enervat că nu a fost eliberat condiţionat

0
0
penitenciar aiud
Deţinutul a dat foc camerei de deţinere din penitenciar. Foto: arhivă Adevărul

Un de┼úinut din Alba Iulia, ajuns celebru ├«n urm─â cu c├ó┼úiva ani dup─â ce a t├ólh─ârit o t├ón─âr─â ├«n scara unui bloc din ora┼č, a primit un ÔÇŁsuplimentÔÇŁ de pedeaps─â.

Nicolae Dr─âgoi a dat foc camerei de de┼úinere de la Penitenciarul Aiud ┼či a distrus alte bunuri din interior. Faptele au fost comise cu trei luni ├«nainte s─â fie eliberat condi┼úionat din precedenta condamnare. La scurt timp dup─â eliberare, b─ârbatul a ajuns din nou dup─â gratii pentru fapta de t├ólh─ârie.

Potrivit anchetatorilor, ├«n timp ce se afla ├«n camera de de┼úinere E1.9, pe sec┼úia E1 din Penitenciarul Aiud, a distrus dou─â geamuri, o saltea ┼či u┼ča de la baia camerei de de┼úinere, cauz├ónd un prejudiciu ├«n cuantum de 219 lei. ├Än aceea┼či zi, ├«n jurul orei 17.20, de┼úinutul a distrus prin incendiere salteaua din camera de de┼úinere ┼či ramele de la geamurile camerei de de┼úinere, cauz├ónd un prejudiciu ├«n cuantum de 485 lei.

ÔÇŁFiind ├«ntrebat de ce a incendiat camera de de┼úinere, acesta a r─âspuns c─â a avut aceea┼či stare de nervozitate asem─ân─âtoare cu c├óteva ore ├«n urm─â, motiv├ónd c─â este de┼úinut ilegal ├«n penitenciar ┼či instan┼úa de judecat─â nu l-a pus ├«n libertateÔÇŁ, se precizeaz─â ├«n hot─âr├órea Judec─âtoriei Aiud.┬á

Instan┼úa a avut ├«n vedere gradul ridicat de pericol social al faptelor, nu neap─ârat ├«n faptul c─â au fost distruse bunuri apar┼úin├ónd unit─â┼úii penitenciare, ci ├«n faptul c─â manifest─ârile sunt agresive, una din fapte a fost comis─â prin incendiere ┼či vin din partea unei persoane private de libertate care se presupune c─â trece printr-un proces de reeducare ┼či care ar trebui s─â ├«nve┼úe s─â se conformeze normelor legale ┼či morale.

ÔÇŁNici pe departe nu manifest─â inculpatul o asemenea asumare a normelor de conduit─â, dimpotriv─â, ├«n mai multe r├ónduri a distrus literalmente tot ce a g─âsit la ├«ndem├ón─â, fiind sanc┼úionat ├«n mai multe r├ónduri pe durata deten┼úiei pentru comiterea abaterii disciplinare const├ónd ├«n distrugerea de bunuri.

Raportat la persoana inculpatului, acesta se afla la momentul comiterii infrac┼úiunilor ├«n executarea unei pedepse de 7 ani ┼či 2 luni ├«nchisoare aplicat─â pentru mai multe infrac┼úiuni (├«ntre care t├ólh─ârie ┼či viol ├«n forma tentativei), este cunoscut ├«n mediul penitenciar ca fiind un de┼úinut dificil, cu multe manifest─âri dezadaptative, cu foarte multe sanc┼úiuni disciplinare aplicate pe perioada deten┼úiei, cele mai multe pentru fapte comise cu violen┼ú─â, inclusiv pentru distrugerea bunurilor penitenciarului. Se mai adaug─â faptul c─â, de┼či ulterior comiterii prezentelor fapte, inculpatul a fost liberat din deten┼úie, a fost re├«ncarcerat la scurt timp, fiind condamnat la pedeapsa de 6 ani ├«nchisoare pentru comiterea unei infrac┼úiuni grave (t├ólh─ârie calificat─â)ÔÇŁ, se mai men┼úioneaz─â ├«n hot─âr├óre.

├Än final, b─ârbatul a fost condamnat la 9 luni de ├«nchisoare pentru distrugere ├«n form─â continuat─â ┼či s-a constatat c─â a fost condamnat ├«n 2019 la pedeapsa ├«nchisorii de 6 ani pentru comiterea infrac┼úiunii de t├ólh─ârie calificat─â. ├Än final, a fost condamnat la 6 ani, 3 luni ┼či 346 zile de ├«nchisoare. Din aceast─â condamnare se va scade perioada executat─â de circa 3 ani ┼či 10 luni. Dosarul a ajuns, ├«ntre timp, la Curtea de Apel, unde va fi pronun┼úat─â sentin┼úa definitiv─â.

V─â mai recomand─âm:

 

Raport CIA din 1983, despre posibilitatea ├«nl─âtur─ârii dictatorului Ceau┼čescu: ÔÇ×Moralul popular este ├«n declinÔÇŁ

 

Senator PSD, bun de plată către un primar USR. Acuzaţii parlamentarului, demontate în justiţieUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite