Un câine plimbat cu liftul a provocat scandal între doi vecini. Unul s-a ales cu amendă penală, celălalt a ajuns la spital

0
Publicat:

Un bărbat din municipiul Blaj, județul Alba, s-a ales cu o amendă penală de 4.000 de lei, în urma unui scandal cu un vecin de bloc, care i-a reproșat că folosește liftul împreună cu câinele său.

Câinele era coborât și urcat la aprtament cu liftul FOTO Adevărul
Câinele era coborât și urcat la aprtament cu liftul FOTO Adevărul

Cei doi locuiesc în același complex de locuințe, denumit popular „blocul-turn” și sunt în conflict de mai multă vreme în legătură cu modalitatea în care stăpânul câinelui utilizează ascensorul blocului. 

La momentul incidentului, victima se afla în fața blocului și era sub influența alcoolului și i-a atras atenția vecinului său să folosească scările dacă iese la plimbare cu câinele. S-a îndreptat spre acesta, moment în care s-a împiedicat și a căzut. Proprietarul câinelui i-a aplicat o lovitură cu piciorul în zona gurii și alta în zona pieptului.

Inculpatul a revenit pe partea cealaltă a străzii, în zona blocului turn, pentru a recupera câinele care fugise, iar persoana vătămată a încercat din nou să se ridice și să traverseze, însă s-a împiedicat din nou și a căzut cu fața în jos, lovindu-se de asfalt. Ulterior, la fața locului a sosit o ambulanță, care a transportat victima la Spitalul municipal Blaj, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, fără a rămâne internat”, se precizează în actul de sesizare al instanței.

Bărbatul agresat a necesitat 11-12 zile de îngrijiri medicale. Proprietarul câinelui a susținut că victima s-a exprimat amenințător, spunând că îl omoară și s-a oprit să vadă despre ce este vorba, moment în care s-a aruncat cu brațele spre el și spre câine.

„A arătat că a ținut câinele cu mâinile de gât întrucât nu știa cum va reacționa, fiind un câine de talie mare, iar din instinct a ridicat piciorul pentru a se apăra, persoana vătămată lovindu-se de genunchiul său și căzând în fund, iar martorul a intervenit pentru a-l ridica”, se mai precizează în hotărârea din 16 ianuarie 2024.

Instanța nu a ținut cont de această declarație și a considerat că proprietarul câinelui (G. K.) a acționat cu intenție, reținând și faptul că a fost provocat. A fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în valoare de 4.000 de lei, cu amânarea aplicării pedepsei amenzii pe durata termenului de supraveghere de 2 ani. Dacă în acest termen nu mai comite o altă faptă penală, condamnarea se va șterge din cazier.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite