Comuna din România cu cele mai multe tractoare. Specialiștii RAR vor verifica peste 600 de utilaje agricole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de tractoare vor avea de verificat angajații RAR Alba în comuna Mihalț. Cu ceva mai mult de 3.000 de locuitori, Mihalțul este cunoscut ca având cel mai mare număr de tractoare pe cap de locuitor din țară.

Comuna din Alba are peste 600 de tractoare și utilaje FOTO Adevărul
Comuna din Alba are peste 600 de tractoare și utilaje FOTO Adevărul

Comuna Mihalț din Alba are 3.200 de locuitori, circa 1.000 de case, 600 de tractoare și încă câteva sute de utilaje agricole. Este denumită și „patria tractoarelor” sau comuna din România cu cele mai multe astfel de utilaje.

Oamenii au ca principală ocupație cultivarea miilor de hectare de teren din zonă. Mulți au făcut credite și au cumpărat tractoare de ultimă generație.

Comunitatea din Mihalț deține o varietate impresionantă de tractoare, de la cele vechi de fabricație românească la modele de ultimă generație, precum Lamborghini, New Holland sau Claas. Specialiştii de la Registrul Auto Român (RAR) - Alba se vor deplasa în următoarele zile în comună unde sunt prevăzute să fie verificate 600 de tractoare şi utilaje, pentru a veni astfel în sprijinul fermierilor.

RAR Alba a dispus ca autolaboratorul specializat pe care îl foloseşte să se deplaseze la domiciliul proprietarilor, în vederea eliberării CIV, Atestat Tehnic, nota de constatare tehnică şi efectuării Inspecţiei tehnice periodice (ITP).

Deplasarea se face în teren la solicitarea proprietarilor sau a reprezentaţilor primăriilor. Programul de lucru se desfăşoară în ziua stabilită şi este destinat exclusiv tractoarelor rutiere şi forestiere, utilajelor şi maşinilor autopropulsate pentru lucrări.

„Registrul Auto Român poate efectua operaţiunile necesare emiterii CIV sau pe cele specifice verificării tehnice periodice în teren, pentru ca fermierii să nu mai fie nevoiţi să transporte maşinile grele la Alba Iulia sau la o staţie ITP. Până în prezent au fost efectuate operaţiuni tehnice de către RAR Alba la 30 tractoare/utilaje din localitatea Cetatea de Baltă, urmând ca autolaboratorul RAR să se deplaseze în aceste zile, conform programării, în comuna cu cele mai multe tractoare din ţară, Mihalţ”, a declarat prefectul de Alba, Nicolae Albu.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite