Ucigaşul unui homosexual din Alba Iulia, condamnat definitiv la 14 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Alba Iulia judecat pentru crimă a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 14 ani de închisoare. Ban Claudiu Eugen a omorât în decembrie 2013 un bărbat de 55 de ani care îi făcea avansuri homosexuale.

Sentinţa definitivă a preocesului a fost pronunţată în 28 ianuarie 2014 la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanţa a menţinut o hotărâre anterioară a Tribunalului Alba, din noiembrie 2014. Ban Claudiu Eugen va sta 14 ani după gratii deşi a recunoscut fapta şi a povestit cu amănunte anchetatorilor cum a avut loc crima. 

”Respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul B.C.E. împotriva sentinţei penale nr. 597 din 03.11.2014 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar nr. 460/107/2014. În baza disp. art. 424 alin. 3 din Codul de procedură penală rap. la art. 72 alin. 1 din Codul penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatul B.C.E. durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 15.12.2013 până la data de 28.01.2015”, se afirmă în minuta instanţei de la Curtea de Apel. Condamnatul mai trebuie să plătească şi despăgubiri civile în valoare de peste 100.000 de lei.

Crima a avut loc în decembrie 2013. În declaraţia făcută în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Ban Eugen Claudiu a spus că lucrurile au degenerat în momentul în care victima, Nicolae Bora (55 de ani) în apartamentul căreia se aflau, a început să îi facă avansuri homosexuale, devenind tot mai agresiv, pe măsură ce îi erau refuzate propunerile indecente. A urmat o luptă între cei doi. 

În altercaţie, Ban Claudiu ar fi fost lovit cu capul de geamul ferestrei din bucătărie, care s-a făcut ţăndări. Ulterior tânărul a lovit victima cu un cuţit în zona toracico-abdominală, cauzându-i leziuni care au condus la deces. Cei doi se aflau în stare de ebrietate.

FOTO VIDEO Crimă la Alba Iulia. Un bărbat de 55 ani, găsit înjunghiat cu 20 de lovituri de cuţit. Autorul a fost arestat

FOTO VIDEO Cabana din Alba Iulia unde s-a ascuns evadatul din arestul IPJ Cluj. Cine este proprietarul casei de vacanţă

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite