Trei şcoli din Alba cu peste 500 de elevi închise din cauza gerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei şcoli din Alba cu peste 500 de elevi nu au fost deschise, luni, 5 ianuarie, odată cu reînceperea cursurilor din cauza unor defecţiuni la instalaţia de încălzire a clădirilor, cauzate de temperaturile foarte joase. Este vorba despre şcolile cu clasele I-VIII din localităţile Râmeţ, Săsciori şi Daia Română.

Inspectorul general şcolar adjunct Marcela Dărămuş a declarat pentru alba24.ro că în cele trei cazuri conducerea şcolilor a solicitat o „perioadă de graţie” pentru remedierea unor defecţiuni la centralele de încălzire, după ce conductele de apă de la aceste dispozitive au îngheţat, din cauza gerului.

La şcoala de la Daia Română, unde învaţă 249 de copii, situaţia a fost remediată luni, iar de marţi activitatea a fost reluată. Şcolile din Săsciori (cu 271 de elevi) şi Râmeţ (14 elevi) nu au fost deschise nici marţi, urmând să comunice până la ora 13.00 dacă elevii se pot întoarce la cursuri de miercuri.

Cursurile au reînceput oficial luni, 5 ianuarie, după vacanţa de sărbători, conform structurii anului şcolar 2014-2015. Următoarea vacanţă, cea intersemestrială, începe pe 31 ianuarie şi va avea o durată de o săptămână.

Români cu care ne mândrim. Şeful de gară din Alba Iulia care a oferit ceai cald şi gustări călătorilor ce aşteptau un tren întârziat

Nea Tibi, omul care a trecut de comunişti şi de baroni. „Băiatul judeţului” Alba s-a angajat la Consiliul Judeţean acum 50 de ani, odată cu înfiinţarea instituţiei

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite