Trei lupi văd o cameră de supraveghere amplasată într-o pădure din Apuseni. Cum reacționează animalele sălbatice VIDEO

0
Publicat:

Trei lupi au fost filmați de o cameră de supraveghere amplasată pe teritoriul Parcului Natural Apuseni. Animalele observă camera, se sperie și părăsesc zona.

Unul dintre lupi observă camera amplasată în pădure FOTO captură video Parcul Natural Apuseni
Unul dintre lupi observă camera amplasată în pădure FOTO captură video Parcul Natural Apuseni

Animalele sălbatice pot fi observate pe un drum care străbate o pădure din această zonă sălbatică a țării. Lupii sesizează camera video amplasată de cei de la administrația Parcului. 

Se îndepărtează, după care se opresc să mai arunce o privire, iar, în final, traversează un curs de apă și intră în pădure. Specialiștii în domeniul faunei susțin că lupul este înzestrat cu simțuri foarte bine dezvoltate, auzul și văzul fiind cele mai sensibile.

Lupii trăiesc în haită și au un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la trei ani.

Câteodată, pot apărea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Munţii Apuseni reprezintă o zonă propice pentru dezvoltarea acestei specii. Lupul se comportă atât ca vânător, cât şi ca necrofag (mâncător de hoituri), fiind un important factor în păstrarea echilibrului natural. Mănâncă aproape orice fel de vietate, de la broaşte şi larve, iepuri, pârşi şi alte animale mici, la mistreţ, cerb, măgar domestic, boi şi chiar urşi.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de prestigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul „Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite