Haită de lupi devorând un hoit de căprioară, imagini care provoacă frică surprinse în Munții Apuseni VIDEO

0
Publicat:

Imagini inedite cu o haită de lupi a fost surprinsă în Munții Apuseni, de camerele de supraveghere a faunei, în timp ce se hrănea dintr-un hoit de căprioară.

Lupi lângă un cadavru de căprioară într-o pădure din Apuseni FOTO captură video Youtube
Lupi lângă un cadavru de căprioară într-o pădure din Apuseni FOTO captură video Youtube

„Lupii rezistă nemâncați și o săptămână, dar când ajung la pradă își încarcă stomacul cu o cantitate mare de carne, chiar 10-15 kg. După ce s-a săturat, haita se culcă, fără a se îndepărta mult de hrană”, susțin reprezentanții Parcului Natural Apuseni.

Munţii Apuseni reprezintă o zonă propice pentru dezvoltarea acestei specii. Lupul se comportă atât ca vânător, cât şi ca necrofag (mâncător de hoituri), fiind un important factor în păstrarea echilibrului natural. Mănâncă aproape orice fel de vietate, de la broaşte şi larve, iepuri, pârşi şi alte animale mici, la mistreţ, cerb, măgar domestic, boi şi chiar urşi.

În căutarea hranei ei pot parcurge peste 100 km într-o singură noapte. Viteza de alergare a lupului poate depăşi 60 km/oră. Simţurile sale sunt extraordinare. Nu doar mirosul este deosebit de fin, dar şi auzul, şi văzul, lupul putând vâna foarte bine atât noaptea - timpul său preferat de vânătoare, cât şi ziua sau în perioadele de amurg şi dimineaţă.

Lupul, a cărui denumire ştiinţifică este Canis lupus, este inclus - drept cea mai mare specie - în familia Canidae (Canide), alături de câine, vulpe, şacal şi enot. 

Pe vremuri, lupul era prezent în întreaga emisferă nordică, adaptându-se cu succes la cele mai diferite condiţii de trai. Pentru a se descurca în aceste condiţii diverse, lupul a fost nevoit să înveţe să vâneze cele mai diferite varietăţi, fie insecte, rozătoare, sau animale mai mari, cum este elanul, bizonul sau boul moscat.

Este un vânător foarte talentat, însă modul lui de trai are un impediment major: este concurentul direct al omului la hrană şi pe majoritatea zonei lui de răspândire a pierdut în această luptă inegală. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite