Viaţa în sălbăticie. Ciute, râşi şi lupi filmaţi de rangerii Parcului Natural Apuseni VIDEO

0
Publicat:

Ciute, râşi, urşi şi lupi au fost filmaţi în pădurile din Parcul Natural Apuseni cu ajutorul camerelor de monitorizare amplasate de rangeri. Singurii care au observat că sunt „priviţi“ au fost lupii. „Lupul este înzestrat cu simțuri foarte bine dezvoltate“, explică rangerii.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni sunt "vii" şi în timpul iernii.
Pădurile din Parcul Natural Apuseni sunt "vii" şi în timpul iernii.

Parcul Natural Apuseni este un organism viu, în care sălbăticiunile găsesc suficientă hrană pentru a supravieţui şi peste iarnă. 

Rangerii Parcului Natural Apuseni au postat în ultimele zile mai multe înregistrări făcute cu ajutorul camerelor de monitorizare, surprinzând viaţa animalelor. 

Odată cu primele zăpezi, consistente, ciutele (Cervus elaphus) s-au pus în mişcare, retrăgându-se la altitudini mai joase, unde îşi pot procura încă hrană cu uşurinţă.

Cerbii au fost fost filmaţi şi adunaţi la o „scaldă“.

Într-un alt filmuleţ, au fost surprinşi doi râşi, un mascul și o femelă, în perioada de împerechere, singurul moment din an când masculii și femelele umblă împreună prin păduri. 

Dacă majoritatea sălbăticiunilor nu observă faptul că sunt filmaţi, camerele de monitorizare a faunei fiind amplasate discret, lupii le-au „dibuit“. 

Lupul este înzestrat cu simțuri foarte bine dezvoltate, auzul și văzul sunt cele mai sensibile. În imaginile de față se poate observa cum sesizează camera de monitorizare amplasată de colegii noștri", au explicat reprezentanţii Parcului Natural Apuseni în postare. 

Administraţia Parcului Natural Apuseni administrează aria naturală protejată de interes naţional Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) şi 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații şi monumente ale naturii) incluse în Parcul Natural Apuseni.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite