Traficanți de droguri din Alba și Cluj, călcați de BCCO. Peste 100 de consumatori, citați ca martori

0
0

Polițiști de la BCCO și procurori de la DIICOT Alba Iulia efectuează miercuri, 5 octombrie, 35 de percheziții domiciliare în județele Alba și Cluj, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Suspecții vizați erau implicați în vânzarea de cannabis FOTO Poliția Română
Suspecții vizați erau implicați în vânzarea de cannabis FOTO Poliția Română

Ancheta vizează efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Potrivit BCCO Alba Iulia, din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – 2022, 14 persoane ar fi vândut droguri din categoria celor de risc (cannabis), dar și noi substanțe psihoactive mai multor consumatori din Alba Iulia, Aiud, Teiuș, Turda, Gherla, precum și în mai multe localități din zona Munților Apuseni.

Persoanele bănuite de trafic de droguri vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. De asemenea, alte 110 persoane vor fi audiate, în calitate de martor.

Acțiunea beneficiază de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La percheziții participă și polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Brașov și Timișoara, precum și echipe de intervenție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și jandarmi din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Alba, Cluj și Mureș.

Perchezițiile din Alba și Cluj fac parte din seria de anchete derulată la nivel național. Poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT efectuează, în total, 82 de percheziţii domiciliare în dosare care vizează comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc. peste 150 de persoane urmând să fie conduse la audieri.

„Dosarele instrumentate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciile Teritoriale Alba, Cluj şi Galaţi şi Biroul Teritorial Sibiu vizează comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite