Un bărbat care a vrut să-și ucidă soția, condamnat la 11 ani de închisoare. Mama, salvată în ultima clipă de fiică

0
0

Bărbatul din Alba judecat pentru tentativă de omor asupra soţiei şi fiicei sale a fost condamnat definitiv la 11 ani de închisoare. Eroina cazului a fost fiica, care și-a salvat mama de la moarte.

Bărbatul va sta 11 ani la închisoare FOTO Adevărul
Bărbatul va sta 11 ani la închisoare FOTO Adevărul

Curtea de Apel Alba Iulia a agravat pedeapsa acestuia, după ce la Tribunal primise 9 ani și 8 luni după gratii.

Mircea H. a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie în modalitatea tentativei la omor, violenţă în familie în modalitatea lovire sau alte violenţe şi încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute, dispuse prin ordin de protecţie.

Bărbatul primise interdicţie să se apropie de soţie şi cei trei copii ai săi şi a fost evacuat din locuinţa familiei pentru o perioadă de 6 luni, ca urmare a comportamentului agresiv asupra membrilor familiei sale.

Calvarul familiei a început în luna octombrie a anului 2021, când pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție, pentru că a agresat-o pe soție. Acesta a continuat să își contacteze familia, deși îi era interzis acest lucru. În data de 30 decembrie 2021, Mircea H. a intrat în casă și le-a atacat pe soție și pe fiică. Tânăra a reușit să își salveze mama și au fugit din casă, anunțând poliția.

„La data de 30.12.2021, în jurul orelor 19.35, încălcând ordinul de protecţie emis de Judecătoria Sebeş, inculpatul a pătruns prin efracţie în locuinţa soţiei şi fiicei sale din municipiul Sebeş, acesta fiind înarmat cu un cuţit. În altercaţia iscată, inculpatul i-a aplicat soţiei lovituri cu cuţitul în zona spatelui, cauzându-i leziuni care i-au pus acesteia viaţa în primejdie şi care au necesitat pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Întrucât fiica celor doi soţi a intervenit în altercaţie, i-a aplicat şi acesteia o lovitură cu cuţitul în antebraţul drept, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale. Bărbatul a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale, în urma ripostei victimelor şi a încercării acestora de a-l imobiliza”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Ar fi încercat să se sinucidă

Potrivit motivării instanței, bărbatul a susținut că a fost într-un parc unde a încercat să se sinucidă și și-a pus de 3-4 ori cuțitul la gât, cuțit pe care l-a achiziționat în acea zi. Când a plecat din parc a intrat într-un bar, a consumat 2 beri de 0,5 litri, un pahar de coniac și a pus 50 de lei la poker. Fiind sub influența băuturilor alcoolice, s-a deplasat la locuința familiei sale, având cuțitul asupra sa.

După ce a reușit să intre în locuință au urmat clipe greu de descris în cuvinte. Bărbatul și-a atacat soția, a lovit-o cu un cuțit în spate, iar pentru a-și proteja mama, fiica l-a rănit pe bărbat. Curajul fiicei acestuia le-a salvat, probabil, pe amândouă, altfel posibil să nu mai fie în viață, în prezent. După ce a ajuns în casă, bărbatul i-a zis soției: „În genunchi în fața mea și îmi ceri iertare acum!”. Femeia s-a apropiat de frigider, iar în timp ce se afla între masă și frigider, i-a spus acestuia, implorându-l: „Te rog, nu mă omorî, nu ne omorî copiii!”. Soțul a reușit să o lovească cu cuțitul în spate susținând: „Nu mori tu? Mori tu! Pentru ordinul de protecție și pentru toate!”.

Fiica salvatoare

În acest timp a ajuns și fiica, care s-a luptat efectiv cu tatăl său și a reușit să îl rănească în piept cu un cuțit și astfel au reușit să părăsească locuința. În final, cele două femei și atacatorul au ajuns la spital. Soția a avut nevoie, pentru vindecare, de 35-40 de zile de îngrijiri medicale, iar fiica - de 7-8 zile. Bărbatul a stat și el în spital, dar, în final, a ajuns la închisoare.

Pe lângă condamnarea la închisoare, acesta a primit interdicţia de a comunica cu victimele sale şi dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoala sau alte locuri unde acestea desfăşoară activităţi sociale pe o durată de 1 an de la data eliberării din penitenciar.

De asemenea, Mircea H. va trebui să îi plătească fostei sale soţii daune morale în valoare de 40.000 de euro, iar fiicei sale – daune de 10.000 de euro.

Bărbatul este în arest preventiv din 1 ianuarie 2022. Acesta mai este cercetat, într-un alt dosar, pentru violenţă în familie, două infracţiuni de ameninţare şi agresiune sexuală asupra unuia dintre copiii săi minori.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite