Trafic închis 30 de zile pe autostrada A10, la nodul Alba Iulia Nord. Alunecare de teren pe sensul spre Turda VIDEO

0
Publicat:

CNAIR a anunțat că traficul rutier este închis de miercuri dimineaţă, 1 februarie, pe sensul de deplasare Sebeş - Turda de pe autostrada A10 timp de 30 de zile.

Zona în care au apărut fisurile în asfalt FOTO captură video Youtube
Zona în care au apărut fisurile în asfalt FOTO captură video Youtube

„Pentru remedierea unor deficienţe apărute în ultima perioadă, la cererea constructorului, CNAIR a luat decizia ca, începând de miercuri, 01.02.2023, ora 08:00, timp de 30 de zile, traficul să fie închis pe sensul de deplasare Sebeş - Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 - 16+800. Pe perioada instituirii restricţiilor traficul va fi deviat astfel: ieşirea de pe autostradă se va realiza prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza şi revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4”, se arată în comunicatul CNAIR.

Compania de drumuri a precizat că lucrările necesare vor fi efectuate de constructor din fonduri proprii, acestea fiind în perioada de garanţie.

La finalul anului 2022, o alunecare de teren s-a produs pe autostrada A10 Sebeș-Turda, în zona nodului rutier Alba Iulia Nord, care a dus la restricționarea traficului rutier la o bandă pe sens. 

Deși a fost deschisă circulației de abia doi ani, autostrada riscă să „o ia la vale”, în zona dealului de la Pârâul Iovului. Pe această porțiune a apărut o alunecare a taluzului în rambleu, existând un risc ca terasamentul să se deterioreze mai tare și alunecarea să se extindă.

Alunecarea de teren s-a produs la km 17, asfaltul fiind deja crăpat pe banda de urgență și pe o porțiune mică din prima bandă. CNAIR a pus deja restricții de trafic în zonă, montând indicatoare rutiere și restricționând circulația la o bandă, în acest moment circulându-se doar pe banda de lângă axul drumului.

În zona dealului de la Pârâul Iovului, în timpul construcției autostrăzii, au mai fost alunecări de teren semnalate și atunci, terenul argilos fiind predispus la astfel de fenomene, potrivit ziarulunirea.ro. Lucrarea pe acest lot de autostradă a fost efectuată de antreprenorul italian Pizzarotti și se află în garanție.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri