Terenurile de sport şcolare din Alba Iulia, deschise şi după orele de curs, în vacanţe şi în weekend

0
0
Terenurile de sport vor fi deschise şi după orele de curs
Terenurile de sport vor fi deschise şi după orele de curs

Copiii din Alba Iulia vor putea să joace fotbal, baschet sau orice alt sport, în curţile unităţilor de învăţământ, după orele de curs.

Anunţul a fost făcut de primarul Gabriel Pleşa şi se aplică de miercuri, 9 februarie 2022.

„Începând de astăzi, 9 martie, toţi copiii din Alba Iulia vor putea alege să rămână sau să se întoarcă la şcoală, după orele de program. Da, la şcoală, dar la joacă! 

Curţile unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din oraş vor rămâne deschise, pentru ca elevii să poată să se adune la o partidă de fotbal, baschet, sau orice alt sport. Să redescopere bucuria jocului în grup, a mişcării, să socializeze în aer liber, într-un perimetru pe care îl cunosc şi unde se simt în siguranţă.

Toate aceste obiective vor intra în atenţia poliţiştilor locali, care le vor verifica în continuare, chiar dacă programul la clase s-a terminat. Sănătatea fizică, dar şi emoţională a copiilor noştri este responsabilitatea noastră directă! Curtea şcolii trebuie să redevină locul lor de întâlnire, de joacă, de bătut mingea, de legat prietenii!

Chiar dacă au primit şi o adresă oficială, fac apel, şi pe această cale, la toţi directorii acestor unităţi de învăţământ, să asigure deschiderea curţilor şcolilor după orele de curs, la sfârşit de săptămână şi pe timpul vacanţelor şcolare, gratuit, pentru copiii şi elevii noştri”, a transmis primarul Gabriel Pleşa.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Un „ţepar” faimos vrea în libertate după 4 luni de închisoare din sentinţa de 8 ani. De ce a fost refuzat

 

Dreptate pentru un mare politician român implicat în organizarea Marii Uniri din 1918. Umilinţele la care a fost supusă soţia acestuia de către comunişti

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite