A început construcţia mall-ului de 45 de milioane de euro de la Alba Iulia. Replica proprietarilor celuilalt complex

0
0
Imaginea noului mall de la Alba Iulia. Foto: masrei.com
Imaginea noului mall de la Alba Iulia. Foto: masrei.com

Dezvoltatorii au anunţat demararea lucrărilor de construcţie a noului centru comercial de tip mall de la Alba Iulia. Acesta va fi construit la o distanţă de circa 1 km de vechiul mall al oraşului, ai cărui reprezentanţi au „răspuns” cu o extindere importantă a spaţiului.

Alba Iulia Mall va avea o suprafaţă de 28.900 mp şi va costa 44,8 milioane de euro. Lucrările de construcţie ar urma să fie finalizate în acest an, iar deschiderea este progrmată pentru luna decembrie 2022.

Centrul comercial este construi de Kapital şi MAS REI, companie imobiliară din Africa de Sud. Cele două societăţi sunt printre cei mai importanţi investitori în domeniul imobiliar din România, având centre comericale şi construcţii rezidenţiale în mai multe oraşe ale ţării. 

Pe lângă Alba Iulia Mall, mai au în faza de proiect sau de contrucţie Argeş Mall în Piteşti, IMGB în Bucureşti, VGP Value Centre în Braşov, Mall Moldova în Iaşi.

Alba Iulia Mall va include un hypermarket cu zone proprii pentru pregătire produse, galerii comerciale (boutiqueuri, showroom-uri) şi zonă de food-court (restaurante, fast-food-uri). Potrivit unei prezentări recente, noul centru comercial va avea la parter un hipermarket, magazine de modă, haine, încălţăminte, jucării, mobilă, electronice şi electrocasnice. La etaj vor fi amenajate restaurante şi fast-food-uri, dar şi o sală de fitness şi un cazinou.

”Proprietatea beneficiază de un bazin de aproximativ 228.000 de locuitori aflaţi la o distanţă de 60 de minute cu maşina. Mall-ul închis planificat este situat lângă o zonă dens populată şi are o vizibilitate excelentă şi acces la drumul european E81. Primul şi singurul centru de vânzare cu amănuntul modern al oraşului include o facilitate impresionantă de divertisment şi agrement şi va beneficia de o ofertă de retail diversă şi de chiriaşi naţionali şi internaţionali. Construcţia a început, iar centrul este de aşteptat să se deschidă până în decembrie 2022”, a transmis dezvoltatorul care construieşte centrul comercial. Proiectul prevede realizarea unei clădiri cu funcţiunea de Centru comercial cu regimul de înălţime Parter + 1 Etaj şi dimensiunile maxime în plan: 263,76 x 265,06 m.

Obiectivul propus se va realiza în acord cu tendinţele actuale de dezvoltare ale zonei şi se va integra din punct de vedere funcţional, arhitectural şi estetic cu caracterul zonei şi cu fondul construit existent. De asemenea, se prevede realizarea unei parcări supraterane, amenajarea incintei cu alei carosabile şi pietonale, spaţii verzi, împrejmuirea terenului, amplasarea de semnale publicitare, a unui post trafo, branşarea la utilităţi, amenajarea acces. Parcarea va avea în total 1.088 de locuri. Un număr de 10 locuri de parcare vor fi prevăzute cu staţii de încărcare pentru autovehiculele hibride şi electrice; sistemul de alimentare cu energie electrică se poate extinde astfel încât să poată deservi un număr de 240 locuri de parcare. Potrivit memoriului de prezentare, suprafaţa construită este de 33.135,63 mp iar suprafaţa utilă de 39.230,97 mp.

Extindere la Alba Mall

În oraş funcţionează din 2007 Alba Mall, aflat la circa un kilometru distanţă de noul centru comercial. Vechiul mall are o suprafaţă de 19.500 mp şi peste 400 de locuri de parcare, fiind rezultatul unei investiţii de circa 15 milioane de euro, bani cheltuiţi în principal de omul de afaceri Dorin Mateiu, fost proprietar al companiei de mezeluri Elit Cugir. Chiriile foarte mari şi afluxul relativ mic de clienţi nu au convins marile branduri internaţionale să vină, deocamdată, la Alba Iulia.

alba mall

Aba Mall în varianta iniţială, fără extinderea realizată în prezent. Foto: albamall.ro

În prezent se derulează activităţi de extindere a spaţiului cu încă 3.000 mp, realizată în principal pentru a contracara noua investiţie. Reprezentanţii Alba Mall au anunţat, deja, că brandul Decathlon urmează să deschidă un magazin în viitorul apropiat.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Un „ţepar” faimos vrea în libertate după 4 luni de închisoare din sentinţa de 8 ani. De ce a fost refuzat

 

Dreptate pentru un mare politician român implicat în organizarea Marii Uniri din 1918. Umilinţele la care a fost supusă soţia acestuia de către comunişti

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite