„Ţeparul“ braşovean Ovidiu Tition, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Tition va sta 3 ani dupa gratii. Foto Facebook
Ovidiu Tition va sta 3 ani dupa gratii. Foto Facebook

Afaceristul braşovean Ovidiu Tition a fost condamnat definitiv la Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa de 3 ani de închisoare în regim de detenţie. ”Ţeparul” a înşelat o firmă din Craiova, comandând produse şi neplătind contravaloarea acestora.

Ovidiu Tition culege „roadele“ activităţii infracţionale desfăşurate în perioadele în care a administrat două societăţi din Alba: Miacarn SRL Mirăslău şi Oliver Invest SA Oiejdea. Curtea de Apel Alba Iulia a menţiunut în 11 iunie, decizia Judecătoriei Alba Iulia privind condamnarea inculpatului la 3 ani de închisoare, în regim de detenţie, pentru înşelăciune. Ovidiu Tition s-a aflat în funcţii de conducere la cele două firme din Alba, cu obiect de activitate în domeniul prelucrării cărnii, în 2009.

După plecarea acestuia din structurile de conducere ale firmelor Miacarn SRL Mirăslău şi Oliver Invest SA Oiejdea, societăţile au ajuns în insolvenţă, iar, ulterior, în faliment. Parte vătămată în dosar este societatea Elisiria Comimpex SRL Craiova. Firma este creditor în procesul de faliment de la Oliver Invest SA. Metoda aplicată de Tition este aceeaşi ca şi în alte cazuri: a comandat marfă în valoare de sute de mii de lei şi nu a mai plătit contravaloarea acesteia. Mandatul de arestare emis de Judecătoria Alba Iulia a fost transmis autorităţilor judiciare din Braşov pentru a fi pus în aplicare.

Inculpat în alte dosare

Ovidiu Tition este inculpat în alte două dosare penale, care au ca parte vătămată tot firma din Craiova. Bărbatul a fost trimis în judecată, în 2012, la Judecătoria Aiud. Tititon este acuzat de înşelăciune, delapidare şi infracţiuni la legea cecului. Societatea Elisiria Comimpex SRL a avut relaţii de afaceri cu firma Alba Miacarn SRL Aiud. 

Tition a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii februarie 2013 de Tribunalul Braşov, pentru infracţiuni economice. Este acuzat că a emis 36 de file CEC şi două bilete la ordin, în valoarea de 306.512 lei fără a avea bani în conturi. Metoda este aproximativ aceeaşi aplicată şi în Alba. Utilizând patru societăţi comerciale de pe raza judeţului Braşov, pe care le controla prin intermediul concubinei şi a doi cunoscuţi, a achiziţionat mărfuri alimentare de mare rulaj (apă, lactate, mezeluri, brânzeturi), în valoare totală de 306.512 lei, pe care le-a achitat cu 36 file CEC şi 2 bilete la ordin emise în condiţii ilegale, fără a avea acoperire in disponibil bancar. Mărfurile achiziţionate erau valorificate ulterior în magazinul concubinei. Inculpatul a fost eliberat din arrest la sfârşitul lunii martie.

Într-un alt dosar, Curtea de Apel Alba Iulia a decis, definitiv, la începutul lunii februarie, atragerea răspunderii fostului administrator Ovidiu Tition, pentru perioada cât s-a aflat la conducerea firmei Miacarn SRL Mirăslău. Bărbatul trebuie să plătească suma de aproape 1,8 milioane de lei, În cele trei luni cât a administrat firma, în 2009, au fost înstrăinate mai multe bunuri, fără a exista documente contabile. Au fost scoase din conturile firmei mai multe sume de bani, ce au fost trimise către diverse persoane din ţară, inclusiv fratelui administratorului. 

Condamnat la 5 ani de închisoare pentru şantaj 

Activitatea infracţională a acestuia nu se opreşte aici. Recent, "ţeparul" din Braşov a fost condamnat de Judecătoria Târgu Mureş la 5 ani de închisoare cu executare pentru şantaj. În acelaşi dosar, fostul partener de afaceri al lui Tition, revoluţionarul Dorin Lazăr Maior, a primit 7 ani de închisoare. Trei persoane au depus plângeri, în 2006, împotriva celor doi pentru şantaj. Potrivit anchetatorilor, Maior ar fi exercitat acte de constrângere constând în ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legatură cu acordarea nelegală a unor credite bancare. Totul în scopul dobândirii, în mod nejustificat, a sumei de 600 de mii de euro. Dorin Lazăr Maior spune că a cerut bani care i se cuvin şi că vinovaţi în această afacere sunt, de fapt, fostul director adjunct al băncii Romexterra Braşov şi alte două persoane. Decizia nu este definitivă.

Citiţi şi:

„Ţeparul“ Ovidiu Tition din Braşov, obligat definitiv în justiţie la plata sumei de 400.000 de euro către firma Mia Carn din Alba

„Ţeparul“ braşovean Ovidiu Tition, condamnat de Judecătoria Alba Iulia la 3 ani de închisoare în regim de detenţie pentru înşelăciune

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite