Tânăr de 22 de ani trimis în judecată de procurorii DIICOT Alba Iulia pentru trafic de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Un tânăr din Alba a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane. Viorel Zaharia este în arest din luna decembrie 2012.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba, vineri, 8 februarie 2013. În aceeaşi zi, judecătorii au prelungit măsura arestării preventive pentru încă 30 de zile. Primul termen al procesului va avea loc în 4 martie 2013.

Viorel Zaharia (22 ani) a fost reţinut de procurorii DIICOT în 16 decembrie 2012. Ulterior, Tribunalul Alba a decis emiterea unui mandate de arest pe o perioadă de 29 de zile. 

Victima infracţiunii de trafic de persoane este o femeie. Tânărul riscă până la 12 ani de închisoare. 

Potrivit legii, constituie infracţiunea de trafic de persoane recrutarea, transportarea, transferarea, cazarea ori primirea unei persoane, prin ameninţare, violenţă sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, fraudă ori înşelăciune, abuz de autoritate sau profitând de imposibilitatea acelei persoane de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori prin oferirea, darea, acceptarea sau primirea de bani ori de alte foloase pentru obţinerea consimţământului persoanei care are autoritate asupra altei persoane, în scopul exploatării acestei persoane. Fapta se pedepseşte cu închisoare de la 3 ani la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite