Spectacol în cinstea Unirii Principatelor Române, susţinut de artişti albaiulieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Cultură „Augustin Bena“ din Alba Iulia organizează, duminică, un concert extraordinar care va marca ziua de 24 ianuarie, când a avut loc Mica Unire, primul pas spre a înfăptuirea României Mari de mai târziu. Ansamblul Folcloric al judeţului Alba îşi va lansa primul album la doi ani de la înfiinţare.

Este primul eveniment realizat integral cu resursele interne ale Centrului de cultură din Alba. „Instituţia a fost înfiinţată în 2007. Practic este al treilea eveniment care marchează ziua de 24 ianuarie organizat de noi. Duminică pentru prima dată spectacolul va fi susţinut integral cu artiştii centrului“, a declarat Daniela Floroian, director adjunct al Centrului de Cultură „Augustin Bena“.

Nume cunoscute atât din muzica uşoară cât şi populară, vor susţine recitaluri la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, duminică 24 ianuarie, cu începere de la ora 18.00. Sub genericul „Hai să dăm mână cu mână“, pe scenă vor urca: Roxana Reche, Maria Filimon, Floricica Moga, Dorina Nariţa, Nicolae Tuhuţ, Cătălin Haşa, Leontina Farcaş şi „Muguri de Tezaur, Marinela Baba, Ansamblul Folcloric al judeţului Alba sub bagheta lui Alexandru Pal, Fanfara judeţului condus de dirijorul Coriolan Honcaş, corul Prima Vera, Alin Ignat şi Ina Todoran.

„Dorim să facem un spectacol care să fie apreciat, iar oamenii să cunoască talentele pe care le avem. Merită să scoatem în faţă oameni care deja ne reprezintă la un nivel mult mai larg. Acest spectacol ne dă practic această ocazie“, a spus Daniela Floroian.

Expoziţie de fotografie şi lansare CD

În deschiderea spectacolului, pe holul Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia va fi inaugurată o expoziţie de fotografie veche. „Este vorba de imagini legate de evenimentul unirii din 1859 şi de perioada domniei lui Cuza“, a afirmat Tudor Roşu, şeful secţiei de istorie din cadrul Muzeului Unirii din Alba Iulia.

Odată cu spectacolul susţinut de artiştii albaiulieni, ansamblul folcloric al judeţului Alba îşi va lansa primul album, la doi ani de la înfiinţare, care va fi pus în vânzare şi în magazinele de specialitate din Alba. Intrarea la evenimentul de duminică, 24 ianuarie, ora 18.00, este gratuită. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite