Şoferul care a provocat accidentul în care au murit o femeie însărcinată şi fiica de 2 ani, eliberat din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul din Alba care a provocat accidentul rutier în care au decedat concubina acestuia însărcinată şi fiica sa de 2 ani a fost eliberat din arest. Ioan Pipiş a primit măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Decizia a fost luată de Judecătoria Blaj. Ioan Pipiş era în arest la domiciliu de la începutul lunii mai, după ce, iniţial, fusese arestat preventiv timp de aproape două luni.Instanţa de judecată i-a impus acestuia interdicţia de a mai conduce autovehicule, obligaţia de a se prezenta la Serviciul Suprevegheri Judiciare din cadrul IPJ Alba, respectiv interdicţia de a părăsi limita teritorială a judeţului şi de a se apropia de martorii din cauză. În 27 iunie 2017, Judecătoria Blaj a respins excepţiile şi cererile formulate de firma de asigurare care este parte responsabilă civilmente în cauză.

”Respinge cererea de constatare a neregularităţii şi de desfiinţare a rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj la data de 26.04.2017 în dosarul nr. 171/P/2017. Respinge cererea de excludere a unor probe administrate în cursul urmăririi penale. (…) Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, privind pe inculpatul Pipiş Ioan. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cauză. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Pipiş Ioan, la rămânerea definitivă a prezentei încheieri”, se afirmă în minuta deciziei instanţei. Dosarul prin care bărbatul a fost trimis în judecată a fost înregistrat la Judecătoria Blaj în 28 aprilie 2017.

Accidentul a avut loc în 6 martie 2017 pe DJ107, la ieşirea din comuna Jidvei spre Blaj. Bărbatul de 31 de ani avea o alcoolemie în sânge de 1.01 la mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit IPJ Alba, şoferul vinovat, aflat la volanul unui Opel înmatriculat în Mureş, nu a adaptat viteza într-o curbă, a intrat pe contrasens unde s-a izbit de un BMW înmatriculat în Alba, care circula din sensul opus şi care era condus de un bărbat de 32 de ani, tot din Şona.

În momentul impactului, în Opel se afla şoferul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, un alt bărbat de 49 de ani, tot din Şona, pasager pe scaunul din dreapta faţă, precum şi cele două persoane care au decedat, aflate pe bancheta din spate, respectiv o femeie de 24 de ani, din Jidvei, însărcinată în şapte luni, şi fetiţa ei de numai doi ani. Şoferul vinovat de producerea accidentului era iubitul femeii decedate precum şi tatăl copilei moarte şi al copilului care urma să se nască peste 2 luni. Ioan Pipiş a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de ucidere din culpă, două de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul riscă până la 10 ani de închisoare. În dosar sunt şase părţi civile şi vătămate.

Citiţi şi:

Misterele Cetăţii Diodului, fortificaţia în care se refugiau în urmă cu sute de ani principii Transilvaniei

România lucrului prost făcut. Cum a cheltuit Primăria Alba Iulia 270.000 de euro pentru ştrandul inexistent

Tratament revoluţionar pentru cancer, disponibil oficial şi în România. Ce este şi cum funcţionează imuno-oncologia

Liceanul care a stat închis opt ani în temniţele comuniste. A aşteptat degeaba americanii care să salveze România de bolşevici

„Am stors bacşişul şi am stârpit corupţia“. Discursul lui Maniu din 1936, rostit pentru alegătorii de la Vinţu de Jos

 

Cetatea uitată de lângă Alba Iulia: pentru construcţia ei a fost donat un deal acum 700 de ani

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite