Șofer testat pozitiv la droguri, deși ar fi mâncat doar cornuri cu mac: „Îți pierzi familia din cauza unor oameni dezinteresați”

0
Publicat:

Un bărbat din Alba Iulia este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, după ce a fost depistat pozitiv. Însă, acesta susține că nu a consumat nicicând substanțe interzise.

Întâmplarea a avut loc pe 24 februarie 2022. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Întâmplarea a avut loc pe 24 februarie 2022. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Conform Alba24, Alexandru H susține că a fost depistat pozitiv la consumul de substanțe psihoactive din pricina faptului că ar fi mâncat covrigi cu mac. 

Vreau să vă prezint experiența mea cu sistemul judiciar care ar trebui sa ne protejeze de infractori și cum poți să rămâi fără permis din cauza unor erori ale sistemului. În jurul orei 20:00, 24 februarie 2022, circulând pe strada Tudor Vladimirescu către casă am fost oprit de către un echipaj care m-a testat de alcool, rezultatul fiind negativ, iar apoi de substanțe psiho-active. Eu foarte liniștit și cooperant am acceptat, neștiind ce mă va aștepta. 

Am fost depistat cu 3 substanțe, eu nu consumasem în viața mea vreo substanță interzisă și de aceea eram foarte liniștit. Cu adevărul nu poți muri în mână, din păcate m-am înșelat. Am ajuns la spital pentru a mi se recolta probe biologice, doctorii de la spitalul din Alba împreună cu polițiștii nu știau dacă trebuie să îmi recolteze și probe de urină sau nu. Până la urma s-au hotărât că trebuie, am ajuns să recoltez probe de urină împreună cu polițistul în toaleta Spitalului”, se arată în scrisoarea deschisă redactată de tânăr. 

Ulterior, bărbatul a fost transportat la sediul IPJ Alba pentru a semna procesul verbal. Acesta nu mai are dreptul să conducă autovehicule.

„Citind procesul verbal pe care mi l-a dat polițistul, am observat că în el scria ca am fost recalcitrant și ca am refuzat cooperarea. I-am atras atenția și el și-a cerut scuze spunând că l-a scos la fel ca cel de dinainte. Muncă ”copy-paste”. Am fost mințit că peste o săptămână îmi ajung analizele de la probele biologice. 

După două săptămâni am angajat o avocată care credeam că se poate lupta cu sistemul leneș și plin de concedii. După trei luni am fost anunțat de către avocată că analizele de urină au fost pozitive la opiacee, iar la sânge negative”, a mai adăugat bărbatul. 

Am dat cu capul de concedii de fiecare dată când am cerut informații. Ori doamna procuror era în concediu, ori polițistul care instrumentează cazul era în concediu diferit, odată prenatal, o dată de odihnă, o dată postnatal. Nici până în zi de astăzi, după un an și doua luni nu s-a trimis dosarul meu în instanță, ceea ce denotă un proces neechitabil și încalcă drepturile omului. 

Nu încerc să cer ajutorul presei, vreau doar să știe lumea cum poți să ajungi cu dosar penal de care nimeni din sistem nu este interesat, să iți pierzi locul de muncă, apoi familia din cauza unor oameni care sunt total dezinteresați de drepturile tale ca și om”, se mai arată în scrisoarea deschisă. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite